top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Het boek met de gevaarlijke geheimen – Sandra J. Paul

Alleen al door de spraakmakende cover ben ik benieuwd naar dit nieuwe avontuur. Uitgeverij Hamley Books super bedankt voor het recensie-exemplaar

Nederlands | Hardcover | 9789464945041 | 04 april 2024 | 280 pagina's Uitgeverij Hamley Books | €17,99


Voor het lezen:

Met veel plezier heb ik al veel boeken van Sandra J. Paul gelezen en gerecenseerd. Haar duistere school serie staat nog wel altijd op mijn verlanglijst, maar daar ben ik nog niet aan toegekomen. Dit boek heeft enige aansluiting op deze serie, maar is een losstaand verhaal. Alleen al door de spraakmakende en prachtige magische en duistere cover heb ik hoge verwachtingen.

 

Het verhaal:

De twaalfjarige tweeling Otis en Bo vormen een hecht gezin. Wanneer hun ouders plotsklaps verdwijnen, geeft Otis zichzelf de schuld van het hele gebeuren. Dan staat een zekere Francis aan de deur. Het is een collega van hun vader, maar hun band is na een flinke ruzie verbroken. Wanneer Otis Francis afluistert en hem hoort praten over een bijzonder boek dat zijn vader in zijn afgesloten bibliotheek zou bewaren, is Otis ervan overtuigd dat dit iets met de verdwijning van zijn ouders te maken heeft. Wat zal er gebeuren als Otis het boek vindt en zal openen?

 

Mijn ervaring:

Wat een magisch, mooi en spannend verhaal. Sandra J. Paul heeft het verhaal met enorm veel sfeer en gevoel weten neer te zetten. Ze weet je hiermee dan ook echt het boek in te trekken en ervoor te zorgen dat je de wereld om je heen even compleet vergeet.


Sandra J. Paul heeft een vlotte, fantasierijke en levendige schrijfstijl en weet direct vanaf de eerste bladzijde een sfeer en stemming in het verhaal te brengen die ze het hele boek weet vast te houden. Dit is wel echt heel typisch en sterk van de schrijfstijl van Sandra J. Paul. Daarbij houdt ze goed rekening met de jeugdige lezertjes in het woordgebruik en zinskeuze.


We volgen het verhaal van Otis. Het personage is met gevoel en diepgang neergezet en Sandra J. Paul start het verhaal dan ook door een mooie en goede basis te leggen van Otis zijn leven en de thuissituatie. Vanuit daar wordt het verhaal goed opgebouwd. Het verhaal kent spannende, verrassende en bijzondere wendingen. Sandra J. Paul weet op de juiste momenten de verhaallijn te versnellen, te vertragen of er extra gevoel en emotie in te leggen. Het verhaal houdt je tot het einde ook dan echt in spanning. Wat een prachtig, ontroerend en mooi verhaal.


Het boek van de gevaarlijke geheimen is een origineel, mooi en spannend verhaal. Sandra J. Paul weet erg goed een sfeer en stemming in het verhaal te brengen en het is erg levendig en vlot geschreven. De verhaallijn is erg goed opgebouwd en weet je echt te pakken, zeker door de bijzondere, verrassende en goede wendingen en gebeurtenissen die volgen. Een erg mooi en goed jeugdboek!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

3 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page