top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Het geheim om voor te sterven – Hasko van Dalen

Van Uitgeverij Palmslag, kreeg ik het derde deel van deze detective/thriller serie die ook losstaand gelezen kan worden.

Nederlands | Paperback | 9789493343184 | 17 november 2023 | Uitgeverij Palmslag | Prijs €23,95


Voor het lezen:

Bij de aankondiging van het derde deel van deze thriller / detective serie was mijn interesse gewekt. Ik heb nog niet eerder gehoord van deze serie, maar ik ben dol op detective-thriller-series. Hasko van Dalen vertelde me dat het boek prima losstaand gelezen kan worden, dus ik ga de sprong wagen. Ik heb goede verwachtingen.

 

Het verhaal:

De Weense privédetective Otto Klein krijgt een opdracht waarvoor hij goed verdient. Hij moet Herbert Petsch opsporen en zorgen dat hij de gestolen spullen terug geeft. Hij mag alleen niet weten wat deze Herbert Petsch gestolen heeft. Wie is ook zijn geheimzinnige opdrachtgever?

Al voordat hij met de klus van start wil gaan wordt hij in zijn kantoor overvallen door twee mannen die de opdracht hebben Otto te vermoorden. Is dit het flinke bedrag echt waard? De nieuwsgierigheid van Otto is te hoog en besluit zich volledig in de zaak te storten. Er gaat een beerput open van marteling, mishandeling, verkrachting en moord. Hij wil de onderste steen boven halen, ook al kan dit zijn laatste klus als privédetective zijn.

 

Mijn ervaring:

Hasko van Dalen heeft een erg vlotte, krachtige en levendige schrijfstijl. Door zijn krachtige en goede dialogen weet hij zijn verhaal tot leven te brengen en is het een verhaal waar je lekker in op kan gaan.


Hasko van Dalen heeft het hoofdpersonage Otto Klein goed neergezet. Ik denk dat als ik de voorgaande delen ook gelezen heb, ik een nog completer beeld van het personage zou hebben, maar desondanks krijg ik met alleen dit deel een goed beeld en gevoel bij het personage. Hij is enorm daadkrachtig en nieuwsgierig en is een enorme doorzetter, iets wat ik erg leuk vind. Ook de andere personages in het verhaal zijn goed, sommige mysterieus en heel divers.


Het verhaal wordt goed opgebouwd, het verhaal begint al gelijk met een spannende wending als twee mannen Otto op zijn kantoor proberen te vermoorden. Daarbij weet Hasko van Dalen het verhaal op sterke wijze steeds verder te ontvouwen en komen er steeds meer verschrikkelijke dingen aan het licht in de zaak waaraan Otto werkt. Doordat dit geleidelijk gebeurt is het goed te volgen en maakt het juist een enorm boeiend en fascinerend verhaal. Wel moet je goed je hoofd erbij houden. Met een sterk en goed einde weet Hasko van Dalen het verhaal af te sluiten.


Het geheim om voor te sterven is een vlot en krachtig geschreven detective thriller. Met een spannend begin weet Hasko van Dalen je direct in het verhaal te trekken. Daarbij wordt het verhaal geleidelijk steeds breder, waardoor het enorm spannend, boeiend en fascinerend is. Ik heb echt tot aan de laatste pagina genoten van het verhaal.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

8 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page