top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Het geheim van de Malamander – Thomas Taylor

Nu het vierde deel van deze serie is verschenen, wordt het hoogste tijd om eindelijk eens aan de serie te beginnen.

Nederlands | Hardcover | 9789401462747 | 25 februari 2020 | 304 pagina's | Uitgeverij Lannoo | Prijs €16,99


Voor het lezen: De covers van deze serie zijn enorm vrolijk en uitnodigend, waarmee ze gelijk mijn aandacht weten te trekken. De spannende illustratie van een jongen en meisje op het dak van een huis balancerend. Vanuit het raam van het huis zie je een personage die een harpoen richt op de twee kinderen op het dak. Ik verwacht een spannend en avontuurlijk en hopelijk ook een fantasierijk jeugdboek. Ik ken de schrijver Thomas Taylor nog niet, dus dit wordt een nieuwe ontdekking.

 

Beschrijving:

Herbert Cirtoen heeft een belangrijke taak in het Grand Hotel Nautilus. Hij zorgt ervoor dat gevonden voorwerpen weer bij de rechtmatige eigenaar terecht komen. Ditmaal krijg hij een enorm moeilijke taak wanneer het gevonden voorwerp een meisje, Violet blijkt te zijn. Wat is er gebeurd met de ouders van Violet Purperwier. En wat heeft het legendarische verhaal van het zeemonster, de Malamander, hiermee te maken?

 

Conclusie:

Het boek heeft een leuke intro waardoor je als lezer gelijk nieuwsgierig gemaakt wordt naar Owee aan Zee, want blijkbaar is dit een bijzonder plaatsje waar bijzondere dingen gebeuren.

Het verhaal wordt geschreven vanuit de jongen Herbert Citroen, ofwel Herbie, de gevonden voorwerper van Grand Hotel Nautilus. Het is een leuk, bijzonder en uniek personage waarin je als lezer gemakkelijk in op kan gaan. Niet alleen het personage Herbert, maar ook de andere personages als Violet, lady Kraken, meneer Mollusk, mevrouw Fossiel, dokter Thalassi en schurk Sebastiaan Aals zijn enorm uniek en krachtig neergezet en je kan je als lezer goed een voorstelling maken van deze verschillende personages.


Thomas Taylor heeft een hele vlotte, krachtige en levendige schrijfstijl. Al snel waan ik me helemaal in de wereld van Herbie. De verhaallijn is origineel, spannend, fantasierijk en super avontuurlijk. Het verhaal waarbij een legendarische legende de basis speelt is enorm goed neergezet. Ondanks dat het een enorm fantasierijk verhaal is, weet Thomas het zo te schrijven dat je geen moment aan de verhaallijn twijfelt en helemaal in het verhaal opgaat. Het verhaal bevat korte hoofdstukken, waardoor nog meer wordt aangemoedigd door te blijven lezen. Het plot was geweldig en bevat het toppunt van spanning en avontuur. Ondanks dat het een serie is, is dit verhaal wel een helemaal afgerond verhaal, waardoor het boek ook prima als stand alone gelezen kan worden.


Wat een heerlijk, spannend en origineel avontuur is dit. Door de combinatie van een legendarische legende met een heerlijk levendige verhaallijn wist het verhaal me enorm te verrassen. Wanneer je aan het spannende avontuur van Herbert en Violet begint is het moeilijk om het boek weg te leggen. Ik ben nu al benieuwd naar het nieuwe en volgende avontuur van Herbert en Violet. Voor wie van avontuurlijke en spannende jeugdboeken (vanaf ong. 10 jaar) houdt is deze serie een aanrader.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
9 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page