top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Het geheim van de Schaduwgruw – Thomas Taylor

Na het fantastische deel één en twee, door naar het derde avontuur van Herbert en Violet.

Nederlands | Hardcover | 9789401476423 | 05 oktober 2021 | 368 pagina's Uitgeverij Lannoo | Prijs €16,99


Voor het lezen: Ditmaal is in dezelfde illustratiestijl als de voorgaande covers een podium te zien, waarover Herbert en Violet vluchten voor een angstaanjagende schaduw. Ondanks dat het weer een hele andere illustratie is, is het door dezelfde stijl van illustreren en typografie goed te zien dat je met een serie te maken hebt. Inmiddels ben ik enthousiast over de schrijfstijl van Thomas Taylor en ben ik super benieuwd welke legende en avontuur en nu weer voor Herbert en Violet in het verschiet ligt.

 

Beschrijving:

Het is Gruwelavond in Owee aan Zee. Om deze avond groots te vieren wordt er een theatergezelschap uitgenodigd, maar sinds dat deze arriveren gebeuren er vreemde dingen in Owee aan Zee. Er verdwijnen inwoners. Herbert en Violet kunnen dit natuurlijk niet laten gebeuren en starten een zoektocht naar hun verdwenen vrienden. De beroemde illusionist Caliastra, die met het theatergezelschap is meegereisd, weet dingen over het verleden van Herbert. Is dit waar? En is de legende van de Schaduwgruw echt alleen maar een legende?

 

Conclusie:

Een spannend en prikkelend proloog, weet je nieuwsgierig en enthousiast te maken. Hoe vieren ze in Owee aan Zee Halloween? En wat is die Schaduwgruw waarover wordt gesproken?

Ik wil het antwoord dan ook enorm graag weten en wordt zo een nieuw avontuur van Herbert en Violet ingezogen. In het derde deel komen de personages van de twee eerste delen ook weer allemaal terug. Hierdoor leer je door de delen heen de personages steeds beter kennen en zie je ze ook groeien. Mocht je de vorige delen niet gelezen hebben, dan is dat geen enkel probleem. Het verhaal is prima los te lezen.


De verhaallijn is weer een spannend avontuur waarbij wordt teruggegrepen op een oude legende van Owee aan Zee. Weer opnieuw weet Thomas Taylor een origineel, spannend en avontuurlijke verhaallijn neer te zetten. Thomas Taylor heeft een hele vlotte en krachtige schrijfstijl waardoor er een heerlijk tempo in de verhaallijn zit, daarnaast neemt het verhaal ook veel (fantasierijke) wendingen waardoor het boek echt een feest om te lezen blijft. Hij heeft goed rekening gehouden met jeugdige lezers in taal- en woordgebruik. De opbouw naar het plot is sterk en is weer een heerlijk verrassende ontknoping die gelukkig voor Herbert Violet en haar vrienden goed afloopt.


Het geheim van de Schaduwgruw is een origineel, avontuurlijk en erg spannend verhaal. Het is jeugdboek voor kinderen vanaf 10 jaar. Het verhaal is gebaseerd op een legendarische legende van Owee aan Zee. Samen met Herbert en Violet duik je weer in een nieuw avontuur. De delen kunnen afzonderlijk van elkaar gelezen worden, maar geloof me, na een avontuur wil je meer. Deze spannende en fantasierijke serie is echt een aanrader.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5
11 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Komentarze


Komentowanie zostało wyłączone.
bottom of page