top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Het geheim van de vulkaan – Bart de Wolf

Na het geweldige eerste deel ben ik enorm benieuwd hoe het avontuur verder gaat. Uitgeverij Hamley Books super bedankt voor het recensie-exemplaar!

Nederlands | Hardcover | 9789464661750 | 17 augustus 2023 Uitgeverij Hamley Books | Prijs €17,99


Voor het lezen: Aangezien ik enorm van het eerste deel genoten heb, ben ik erg benieuwd hoe het avontuur van Floris en Haroen verder gaat. De cover sluit perfect aan op het eerste deel, waardoor overduidelijk te zien is dat je met een serie te maken hebt. Ditmaal staat de cover in het teken van vuur. De monsters die ook op deel één de cover sierden komen terug. Ik ben erg benieuwd wat voor verrassende en spannende draai Bart de Wolf nu aan het verhaal gaat geven.

 

Beschrijving:

De krachten van Floris blijken gevaarlijker dan gedacht. Samen met Haroen vindt hij de schuilplaats waar de andere kinderen zich schuilhouden, in het hart van een vulkaan. Daar proberen ze een nieuw leven op te bouwen. Dan ontdekken ze in de vulkaan een groot geheim, nieuwe bedreigingen liggen op de loer. Ze moeten samenwerken en hun krachten bundelen om te kunnen overleven.

 

Conclusie:

Het verhaal van Floris en Haroen gaat verder waar het is geëindigd. Wel is het enorm fijn dat voordat het verhaal begint een kleine terugblik wordt geworpen op wat er in het voorgaande verhaal allemaal ook alweer gebeurd is, hierdoor zit ik weer snel in het nieuwe verhaal.


Bart de Wolf heeft een hele vlotte en levendige schrijfstijl en houdt in zijn verhalen goed rekening met de jeugdige lezers in zin- en woordkeuze. Daarbij is het wederom een vrij actievol verhaal waarin het tempo lekker hoog ligt. Hierdoor weet Bart de Wolf ervoor te zorgen dat je het verhaal niet weg wil en kan leggen.


De verhaallijn sluit naadloos aan op deel één en weet toch opnieuw een eigen, originele en verrassende verhaallijn. Door het hoge fantasiegehalte neemt het boek veel onverwachte wendingen en gebeurtenissen die verrassend en spannend zijn. Nieuwe personages worden in het verhaal geïntroduceerd aan de hand van de onderzoeksrapporten uit het laboratorium. Ik vond dit een geweldige toevoeging aan het verhaal. In de verhaallijn weet Bart de Wolf het thema vriendschap in een heel nieuw daglicht te zetten. Wel was ik verbaasd over de actie van Floris aan het einde van het boek, hopelijk kom ik daar in het derde deel achter. Echt een cliffhanger.


Het geheim van de vulkaan is een spannend, sterk en origineel vervolg op Monsters en mislukte superhelden. Na een terugblik op het voorgaande deel pakt Bart de Wolf gelijk de draad op en weet je opnieuw te verrassen met een magisch en bloedstollend nieuw verhaal. Hij heeft goed rekening gehouden met de jeugdige lezertjes in woord- en zin keuze. Ik vond het een tof vervolg en ik kijk nu al uit naar deel drie.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

9 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page