top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Het geheim van Festergrim – Thomas Taylor

Na de drie super leuke eerste delen, is het eindelijk tijd om me te wagen aan het pas verschenen deel 4, wat ik als recensie boek ontving van Uitgeverij Lannoo. Dank je wel.

Nederlands | Hardcover | 9789401487047 | 11 januari 2023 | 352 pagina's Uitgeverij Lannoo | Prijs €17,99


Voor het lezen: Ondanks dat de cover weer een andere illustratie en kleuren bevat dan het vorige deel is aan de illustratiestijl en typografie gebruik duidelijk te zien dat je met de serie van Thomas Taylor te maken hebt. Ditmaal siert de cover een illustratie in oranje-blauwtinten met een grote robot die alles lijkt te verslinden en een vluchtende Herbert en Violet. De illustratie maakt me gelijk enthousiast en nieuwsgierig en ik ben onwijs benieuwd welk spannend avontuur me nu weer staat te wachten, want na de eerste drie delen ben ik fan van de schrijfstijl van Thomas Taylor.

 

Beschrijving:

Sebastiaan Aals keert opnieuw terug naar Owee aan Zee. Dit kan nooit goed nieuws zijn. Zeker niet wanneer hij beweert dat hij zijn leven gebeterd heeft en nieuw leven wil inblazen in het Festegrim. Het wassenbeelden museum is al vele jaren gesloten en staat vol met figuren van griezelige stadslegendes. Herbert en Violet vertrouwen Sebastiaan Aals niet en gaan op onderzoek uit. Dan horen ze het verhaal over de uitvinder Festergrim en zijn mechanische reus, dit belooft weinig goeds.

 

Conclusie:

Het verhaal begint met een spannend proloog waarin Sebastiaan Aals, de aartsvijand van Herbert en Violet, met de trein terugkeert naar Owee aan Zee. Zeker wanneer je al de drie voorgaande delen van deze serie gelezen hebt, weet je gelijk, dit belooft niets goeds. Wat is de schurk ditmaal van plan?


Opnieuw beleven we het avontuur door de ogen van de jongen Herbert Citroen, die je door de boeken heen langzaam ziet veranderen van een bange en terughoudende jongen naar een steeds avontuurlijkere jongen met meer zelfvertrouwen. Zeker met Violet aan zijn zijde. Ook de personages Lady Kraken, meneer Mollusk, mevrouw Fossiel, dokter Thalassi die ook in de andere delen mee speelden komen weer terug in de verhaallijn. Dit is echt onwijs leuk, want zo bouw je als lezer echt een band op met de personages in Owee aan Zee.


De verhaallijn, gebaseerd op een legende van Owee aan Zee, is een origineel, spannend en fantasierijk avontuur. Toch weet Thomas Taylor het enorm geloofwaardig te brengen en ga je helemaal in de verhaallijn op. Het is een super spannend avontuur, maar Thomas Taylor heeft goed rekening gehouden met de jeugdige lezers (geschikt vanaf 10 jaar).

De opbouw naar het plot is sterk en tegen het einde zit je, ongetwijfeld, net als ik op het puntje van je stoel. Gaat dit wel goed eindigen? Gelukkig loopt het verhaal goed af en kan je het boek met een opgelucht gevoel dichtslaan.


Het geheim van Festergrim is fantasierijk, spannend en enorm origineel. Voor de jeugdige lezers van ongeveer 10 jaar is deze spannende serie absoluut een aanrader om te gaan lezen. De verhalen zijn gebaseerd op legendes uit Owee aan Zee. Samen met Herbert en Violet duik je in een spannend avontuur waar je compleet in op gaat. De boeken zijn prima afzonderlijk te lezen, maar geloof me, wanneer je een deel van deze serie leest, wil je meer. Ik kijk nu al uit naar het volgende deel.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5
4 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page