top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Het geheim van Gargantis – Thomas Taylor

Na het fantastische deel één, door naar het tweede avontuur van Herbert en Violet.

Nederlands | Hardcover | 9789401466578 | 08 maart 2021 | 342 pagina's Uitgeverij Lannoo | Prijs €16,99


Voor het lezen: De spannende en bloedstollende cover, heeft het tweede deel van de Thomas Taylor serie. De illustratie paarstinten, met een rennende Herbert en Violet met storm en onweer, roepen bij mij nieuwsgierigheid en enthousiasme op. Na het leesplezier van Het geheim van de Malander ben ik dan ook erg benieuwd of Thomas Taylor weer een origineel, fantasierijk en spannend verhaal weet neer te zetten. De cover belooft in ieder geval veel goeds.

 

Beschrijving:

Wat is er toch in Owee aan Zee aan de hand? Er heerst al dagen zwaar noodweer en het ziet er naar uit dat het einde nog niet in zicht is. In de machtige Gargantis teruggekomen? Herbert en Violet stuiten weer op een bloedstollende legende. Heeft echt iemand het stormmonster wakker gemaakt? En hoe kan hij gestopt worden? Dan duikt er ook nog een vreemdeling op in Grand Hotel Nautilus. En wat betekent die aangespoelde kunstschat? Herbert en Violet gaan opnieuw op onderzoek uit. Waar zullen ze deze keer stranden?

 

Conclusie:

Het boek begint met een intro die je nieuwsgierigheid als lezer enorm weet te prikkelen. Wat is er toch allemaal aan de hand in het bijzondere plaatsje Owee aan Zee? Hierdoor wil je het nieuwe avontuur van Herbert en Violet helemaal induiken. Voor het tweede deel komen veelal de personages terug die je al in deel één hebt leren kennen. Mocht je deel een nog niet gelezen hebben, dan is dat geen enkel probleem, want dit avontuur is goed los van de serie te lezen. Mocht je wel de serie lezen, dan merk je dat je de personages steeds beter leert kennen en dat ze zich op een leuke manier ontwikkelen.


De verhaallijn is heel anders dan het eerste deel. Dit verhaal en avontuur was veel spannender dan het eerste deel. Het is leuk hoe een legendarische legende uit een boek in de verhaallijn gebruikt wordt. Wel heeft Thomas Taylor goed met de jeugdige lezers rekening gehouden en wordt het verhaal niet te spannend of eng. Het verhaal is levendig geschreven waardoor je er helemaal op in opgaat. Het verhaal bevat korte hoofdstukken en eindigt veelal met een cliffhanger waardoor het stoppen met lezen een opgave wordt. Ook de opbouw naar het plot is bloedstollend, maar niet getreurd: het verhaal heeft een heerlijk goed en afgerond einde van het avontuur.


Het geheim van de Gargantis is een enorm spannend, origineel en heerlijk avontuur. Het verhaal waarin wordt teruggeblikt op een legendarische legende van Owee en Zee maakt het een origineel en fantasierijk verhaal waar je heerlijk in op kan gaan. Het verhaal is prima te lezen als stand alone, maar geloof me ook deel een is het lezen waard. Dit jeugdboek (voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar) is absoluut een avontuurlijke aanrader.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5
4 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page