top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Het geheim van Meermindusa – Thomas Taylor

Na de eerste vier delen ben ik fan, ik wil dan ook enorm graag weten hoe het afloopt. Uitgeverij Lannoo super bedankt voor het recensie-exemplaar.

Nederlands | Hardcover | 9789401489478 | 17 januari 2024 | 352 pagina's Uitgeverij Lannoo | Prijs €17,99


Voor het lezen: Alleen al de cover is zo uitnodigend dat je dit boek gewoon moet lezen. Op de cover zien we een kleurrijke en spetterende illustratie van een schip op zee waarop een jongen en een meisje voor op het dek staan. Op de achtergrond zijn een mysterieuze berg en een vuurtoren te zien. In de zee zie je schaduwen van een monster en klauwen uit het water omhoog rijzen. Na het lezen van de vier vorige delen van deze fantastische serie heb ik hoge en goede verwachtingen voor het vijfde en laatste deel.

 

Beschrijving:

In Owee aan Zee is het winter. Inmiddels is Sebastiaan Aals, de aartsvijand van Herbie en Violet weer op vrije voeten. In het stadje komen onderzoekers van een podcast die het mysterie van de malander willen oplossen. Herbie en Violet belanden opnieuw in een angstaanjagend en spannend avontuur diep onder de grond. Zullen Herbie en Violet het grootste geheim van Owee aan Zee kunnen oplossen?

 

Conclusie:

Het boek kent naast de prachtig geïllustreerde cover ook aan de binnenzijde prachtige geïllustreerde tekeningen, waaronder de plattegrond van Owee aan Zee waarmee het boek begint.


Met een spannend eerste hoofdstuk, dat voelt als een proloog, weet Thomas Taylor vooral vragen en nieuwsgierigheid op te roepen. Welk monster gaan ze vangen? En waar moeten Herbie en Violet naar toe? Het verhaal van Herbie en Violet vervolgt zich, deze twee hoofdpersonages zijn inmiddels bekend uit de vorige delen. Dit verhaal is losstaand te lezen, maar ik raad je aan bij deel één te beginnen, des te meer diepgang en groei zie je bij de personages. Daarbij bouw je door de gebeurtenissen door de delen heen ook echt een band met ze op. Daarbij leren we in ieder deel ook weer nieuwe personages kennen zoals in dit deel presentatoren van de podcast Anomale Fenomenen. Ook dit zijn weer hele karakteristieke en uitgesproken personages.


Het verhaal heeft een nieuw, spannend, fantasierijk en origineel avontuur dat is gebaseerd op de legende van Owee aan Zee. Thomas Taylor weet het verhaal op zo'n vlotte, levendige en overtuigende wijze te brengen waardoor je helemaal in het verhaal wordt meegezogen. De verhalen, zoals ook deze, zijn erg spannend, waarbij Thomas Taylor wel rekening houdt met de jeugdige lezertjes vanaf ongeveer 10 jaar. Het verhaal zit op indrukwekkende wijze in elkaar en het is ook mooi hoe in dit deel de avonturen en legendes van de voorgaande delen allemaal samen worden gebracht. Dit maakt het totaal van alle verhalen en avonturen nog beter. Met een spannend plot, waarbij ik op het puntje van mijn stoel zit te lezen, sluit deze gave serie op krachtige wijze volledig af. Fenomenaal.


Het geheim van Meermindusa is het vijfde en laatste deel van de Thomas Taylor serie. Het is enorm vlot en levendig geschreven. In deze originele, spannende, magische en avontuurlijke verhaallijn weet Thomas Taylor de legendes uit de vorige delen te verweven tot een razend spannend en bloedstollend goed en laatste deel waarin hij de legendes van Owee aan Zee volledig afsluit. Wauw, wat een mega gave serie! Aanrader.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

5 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page