top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Het hoge noorden – Ulf Kvensler

Ik kreeg van Best of thrillers op Instagram de kans deze veelbelovende thriller te testlezen, dank je wel!

Nederlands | E-book | 9789402320534 | 18 april 2023 | 432 pagina's | Adobe ePub Uitgeverij Boekerij | Prijs €12,99


Voor het lezen:

De cover van deze Scandinavische thriller weet gelijk mijn aandacht te trekken. Ik ben zelf een grote natuurliefhebber en wandel er dagelijks wat op los, dus een thriller hierover vind ik geweldig! Ik was dan ook blij verrast toen ik van Best of thrillers bericht kreeg dat ik deze veelbelovende thriller mocht testlezen. De cover die een prachtig maar bloed en onheilspellend beeld oproept vind ik sterk, zeker in combinatie met de titel. Ulf Kvensler gaat een nieuwe ontdekking worden als auteur, dus ik ben enorm benieuwd.

 

Het verhaal:

Ieder jaar gaan Anna, Henrik en Milena samen op wandelvakantie. Anna en Hendrik zijn verloofd en al lange tijd samen. Milena heeft pas een nieuwe vriend, Jacob, die ze graag meeneemt. Ze stemmen in, maar al snel blijkt dat Jacob manipulatief is en steeds dwingender wordt. Door hem passen ze hun bestemming aan naar Sarek, een veel grilliger berggebied. Terwijl de spanning stijgt en de tocht voor de ervaren klimmers en wandelaars steeds zwaarder wordt, blijft strafadvocaat Anna met het gevoel rondlopen dat ze Jacob ergens van kent. De ontspannen vakantie wordt een zenuwslopende strijd op leven en dood. Ze vrezen niet enkel voor elkaar, maar ook voor de kracht van de natuur. Wie overleeft deze vakantie?

 

Mijn ervaring: Het verhaal wordt verteld door de ogen van Anna. Zonder moeite weet Ulf Kvensler ervoor te zorgen dat je helemaal in het personage en in de spannende wandeltocht en gebeurtenissen mee kan gaan. Het personage is enorm goed uitgediept en het verhaal is enorm levendig, realistisch en vlot geschreven. Ook de andere personages zijn sterk en uniek.


Het verhaal start met een huiveringwekkend proloog dat je enorm nieuwsgierig weet te maken. Daarna wisselt het verhaal af tussen het verleden (de tocht) en het verhoor van Anna. Hierdoor weet Ulf Kvensler een mooie switch te maken en je als lezer constant nieuwsgierig en alert te houden. Langzaam ontvouwt zich dan de onheilspellende en zware tocht die ze met z'n vieren maakten. Wat enorm sterk is aan het verhaal is dat Ulf Kvensler ook de spanning en sfeer tussen de personages onderling enorm goed in het verhaal heeft weten neer te zetten. Daarbij weet hij enorm levendig en goed de omgeving en tocht te beschrijven. Naarmate de verhaallijn loopt, weet hij de spanning ook steeds verder op te bouwen. Het plot was echt enorm sterk en verrassend en dat gaf het verhaal echt nog even een extra dimensie.


Het hoge noorden is een spannende, realistische en enorm sterke thriller. Het is enorm levendig en vlot geschreven en Ulf Kvensler weet de spanning gedurende het verhaal goed op te bouwen. De personages en de verhoudingen tot elkaar zijn enorm goed neergezet en het is echt een verhaal waar je compleet in op gaat. Het plot was een enorme verrassing en maakte het verhaal nog beter. Een mega dikke aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️


6 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page