top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Het hotel op de rots – Mel Hartman

Een boek dat al lange tijd stond te wachten in mijn boekenkast om gelezen te worden. Na het succes van de dodenreeks serie van Mel Hartman was ik enorm nieuwsgierig hoe dat haar talent zich zal uiten in een jeugdboek.

Nederlands | Hardcover | 9789463967938 | Druk: 1 | juni 2021 | 240 pagina's | Uitgeverij Hamley Books

Voor het lezen:

Na het lezen van de ijzersterke Dodenreeks serie van Mel Hartman, was ik enorm nieuwsgierig naar hoe dat haar schrijftalent tot uiting in een jeugdboek zou komen. De cover van 'Het hotel op de rots' vind ik fantastisch. De illustratie met de titel van het boek in de tekening passend verwerkt, maken mij enorm nieuwsgierig naar het boek.

 

Het verhaal:

We volgen Hella die samen met haar ouders en broertje onderweg zijn in de auto naar hun vakantiebestemming. De sfeer in de auto is alles behalve gezellig te noemen. Dan ineens breekt het noodweer los en besluiten ze beter ergens een hotel te zoeken dan in dat noodweer verder te rijden. Ze komen aan bij een bijzonder uitziend hotel. Binnen treffen ze nog 2 andere families die ook vanwege het noodweer hier belandt zijn. Het hotel geeft Hella een vreemd gevoel, er klopt hier iets niet. dan verschijnt er ook nog eens een hele vreemde receptionist, verdwijnen hun ouders en begint het hotel te zweven. Samen proberen de kinderen de geheimen van het hotel te ontrafelen. Hun zoektocht naar de oplossing brengt bijzondere inzichten met hen mee.

 

Mijn ervaring:

De schrijfstijl van Mel heeft ze hier precies in een jeugdboek neer weten te zetten, vlot en krachtig en een prettig tempo. Ze heeft een sterke en originele verhaallijn neer weten te zetten, die me enorm wist te verrassen. Door de opbouw van dit verhaal, kon je gewoon haast niet weten wat op het punt stond te gebeuren en wordt je iedere keer als lezer verrast met een andere bijzondere wending die het verhaal aan weet te nemen.

De personages zijn niet heel ver uitgediept maar ze zijn wel door de gebeurtenissen goed van elkaar te onderscheiden. Daarnaast weet Mel de omgeving van het avontuur zo duidelijk te beschrijven, dat je als lezer gewoon in het hotel bij bent.

De plot die een enorme twist in zich heeft had ik absoluut niet zien aan komen, dus die heeft me zeker weten te verrassen.


Het is een bijzonder, spannend en origineel jeugdboek geworden, dat kinderen die van verhalen met wat spanning houden zeker gaan waarderen. Ik raad dit mooie jeugdboek dan ook zeker aan!


P.S. op 24 april 2022 verschijnt het tweede deel 'Het hotel in de wolken'.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
32 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page