top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Het huis aan het strand - Jenny Hale

Ik won deze heerlijke zomerse feelgood bij Zininfeelgood op Instagram. Dank je wel!

Nederlands | E-book | 9789021034201 | 13 januari 2023 | 244 pagina's | Adobe ePub Uitgeverij LS Amsterdam | Prijs €12,99


Voor het lezen:

Dit boek stond gelijk op mijn verlanglijstje toen in de aankondiging zag van dit boek. Een zomerse feelgood voor liefhebbers van Virgin River van Robyn Carr. Jep, that's me! Het feest was daarom ook erg groot toen ik bericht kreeg van Zininfeelgood dat ik het e-book gewonnen had. Gelijk mijn kans om deze heerlijke zomerse feelgood in te duiken.

 

Het verhaal:

Melanie Simpson erft geld na het overlijden van haar grootmoeder, waarvoor ze drie jaar dag en nacht voor heeft gezorgd. Ze is daardoor zichzelf kwijt geraakt. Maar aan de erfenis hangen voorwaarden, ze moet het geld besteden aan de aankoop en herstel van het vervallend huis aan het strand in Rosemary Bay. Op deze plek hebben Melanie en haar oma iedere zomer doorgebracht. De plaatselijke aannemer Josh, blijkt perfect om haar te helpen bij deze flinke klus, maar die heeft daar alles behalve zin en tijd voor. Als Melanie inziet hoeveel werk het renoveren kost, krijgt ze spijt van haar beslissing. Totdat ze in het huis een doos vind met een stapel oude brieven, deze blijken een geheim te bevatten dat alles kan veranderen.

 

Mijn ervaring:

Het personage Melanie is een leuk personage, waarin je als lezer gemakkelijk opgaat. Het verhaal begint met de afscheidsbrief en het testament die Melanie te lezen krijgt na het overlijden van haar oma, waarop ze besluit het huis aan het strand te kopen. Hierdoor wordt je gemakkelijk mee het verhaal ingezogen. Daarnaast heeft Jenny Hale een heerlijke vlotte schrijfstijl en weet ze goed een levendig verhaal neer te zetten.


De verhaallijn switcht tussen het heden en het verleden, waardoor bij mij als lezer constant mijn nieuwsgierigheid gewekt wordt. Je krijgt ieder hoofdstuk niet genoeg antwoorden, waardoor je graag verder wilt lezen om antwoord te krijgen op je vragen. Zeker wanneer Melanie in het heden ook nog een kistje met brieven vindt. Naast de heerlijke romance die zich opbouwt tussen Melanie en Josh is het leuk dat ook de verhaallijn over het verleden een belangrijke rol speelt en dat naarmate het plot vordert er steeds meer duidelijk wordt en er dingen samen komen. Daarnaast is het, zoals je bij een feelgood mag verwachten, een heerlijk afgerond einde en sla het boek met een heerlijk gevoel dicht.


Wat een heerlijke zomerse feelgood was dit, zeker met dit koude weer was dit echt een boek om even bij weg te dromen. Door de dubbele verhaallijn, waarbij de hoofdstukken wisselen tussen heden en verleden, krijgt het verhaal een leuke diepgang die de feelgood net iets extra's geeft. Daarnaast heeft Jenny Hale een heerlijke vlotte en levendige schrijfstijl waardoor je heerlijk in het verhaal opgaat. Echt een aanrader.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5
15 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page