top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Het huis in Mirrorlake – Olivia Hill

Ik mag deel nemen aan de blogtour van Dutch Venture Publishing om dit veelbelovende boek van Olivia Hill te lezen. Dutch Venture Publishing en Olivia Hill, super bedankt voor het recensie exemplaar!

Nederlands | Paperback | 9789493265042 | Druk: 1 | februari 2022 | 270 pagina's | Uitgeverij Dutch Venture Publishing


Voor het lezen:

Na het zien van de prachtige en veelbelovende cover en na het lezen van de beschrijvende tekst wilde ik niets liever dan dit verhaal lezen. Ik heb een mega liefde voor honden, dus voor een heerlijke roman, waarin een hond een belangrijke rol speelt zeg ik volmondig JA!

 

Het verhaal:

Na het overlijden van haar moeder, keert Hope terug naar hun ouderlijk huis en tweelingzus Hazel. Het valt Hope zwaar om na 18 jaar terug te keren naar het huis waaruit ze wegvluchtte. Samen zijn ze van plan om het huis op te knappen, zodat ze samen in het huis kunnen gaan wonen en een nieuwe start kunnen maken. Hope vindt een hondje in de oude schuur, het hondje blijkt haar enorm veel steun en troost te bieden in de moeilijke situatie.

In de winkel waar ze bouw en klusmateriaal gaan halen, lopen ze de oude high school crush van Hazel genaamd Mason tegen het lijf. Hij ze zijn hulp aan om ze te komen helpen met de verbouwing en de renovatie van het huis. Niet veel later staat het baasje van de hond, Enzo voor de deur. Enzo sluit een deal met Hope. Ze mag het hondje een tijdje houden als hij mag komen helpen met de verbouwing.

Wat Hazel en Hope niet weten is dat beide mannen er een dubbele agenda op na houden. Wanneer ze dan ook nog vinden waarnaar ze beide opzoek zijn ontstaat er een groot conflict? Hoe gaan ze dit oplossen? Zal de liefde alles overwinnen?

 

Mijn ervaring:

We wisselen tussen de vertelperspectieven van Hope en Hazel waardoor we van beide zussen een goed beeld krijgen van wat er in de twee vrouwen omgaat. Hierdoor merk je ook het spanningsveld tussen de twee verschillende karakters, wat het voor de lezer extra interessant maakt. Zeker omdat ze beide geheimen voor elkaar hebben. De beide karakters zijn goed uitgewerkt en bij beide zussen kan ik me goed inleven. De karakters van de 2 zussen groeien ook in de loop van het verhaal. Ook de andere karakters Mason, Ben en Enzo zijn goed uitgewerkt.


Het verhaal heeft een goede start, daarna bouwt het verhaal zich steeds verder op. Tijdens het lezen komen er steeds nieuwe vragen in je op, waardoor dat je als lezer wilt weten hoe de vork in de steel zit. De schrijfstijl is vlot en krachtig, ook de wisseling tussen beschrijving en dialoog zit er goed in. Hierdoor blijft het verhaal levendig en zit er een lekker tempo in de loop van het verhaal. Er is veel gebeurd en alle karakters dragen geheimen bij zich die zich in de loop van het verhaal steeds verder ontvouwen. Zeker als de geheimen zich ontvouwen, blijkt de vork toch anders in de steel te zitten.


Het verhaal neemt leuke wendingen, ook al waren er een aantal te verwachten, je wordt als lezer zeker niet teleurgesteld. De passie, liefde en nodige emoties ontbreken in deze roman zeker niet.

Het plot heeft me zeker weten te verrassen, omdat er toch nog iets voor ons als lezer duidelijk wordt die je niet aan zag komen. Dit vond ik erg sterk, en het sterke plot aan het einde heeft zeker bijgedragen dat ik het verhaal extra kon waarderen.


Dit was voor mij de eerste kennismaking met Olivia Hill en ik moet zeggen dat ze me heeft weten te verrassen met haar schrijfstijl.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

15 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page