top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Het kan ook nooit normaal – Lieke Hester

Ik kreeg dit boek cadeau van HarperCollins. Dank je wel! Ik ben enorm nieuwsgierig naar de verhalen van Lieke. Zeker als ik alle lovende recensies mag geloven.

Nederlands | Paperback | 9789402709674 | Druk: 1 | mei 2022 | 320 pagina's | HarperCollins| Prijs €21,99


Voor het lezen:

Ik kreeg dit boek cadeau van HarperCollins. Dank je wel!

De cover is enorm uitnodigend met een foto van een stralende Lieke als politieagente. De typografie is mooi afgestemd met de foto waardoor het een krachtige en sprekende cover is geworden. Ik ben inmiddels enorm nieuwsgierig naar de verhalen van Lieke. Zeker als ik alle lovende recensies mag geloven. Hierdoor zijn mijn verwachtingen dan ook erg hoog gespannen.

 

Het verhaal:

Lieke Hester, de bekendste politieagent van Nederland geeft een uniek kijkje in de werkzaamheden van de politie.

Haar werkzaamheden zijn enorm uiteenlopend. Van een aanhouding, tot een lichaam aantreffen in een woning, een slechtnieuwsgesprek voeren, iemand helpen die suïcidaal is, een ruzie sussen en een bekeuring uitdelen. Lieke doet het allemaal en geen een werkdag is voor haar hetzelfde.

Ze is inmiddels doorgegroeid als hoofdagent bij politiebureau Burgwallen in Amsterdam.

Het boek is een verzameling van inspirerende, beangstigende, spannende, grappige en vooral bijzondere verhalen over haar werk, haar dappere collega's en alle hulpverleners.

 

Mijn ervaring:

Het boek is een bundel van allemaal losse en uiteenlopende verhalen van de jaren van Lieke waarin ze werkzaam is bij de politie. De verhalen kunnen afzonderlijk en in gewenste volgorde worden gelezen. Maar ik merk wanneer ik bij de eerste bladzijde begin dat ik niet meer te stoppen ben.


De verhalen van Lieke lezen heerlijk vlot weg. Lieke heeft een heerlijk gevoel voor humor en ook haar directheid kan ik gelijk enorm waarderen. Naarmate de verhalen vorderen krijg ik alleen maar meer en meer waardering voor de krachtige en energieke vrouw die Lieke is. Het zijn enorm gevarieerde verhalen die je met een lach en een traan weten te raken. Daarnaast spat haar passie voor haar werk als politieagente van ieder verhaal. Wat ieder verhaal weer een finishing touch geeft.


Haar boek geeft een enorm goed beeld waar de politie dagelijks mee te maken krijgt én je krijgt een beeld van de persoon achter dit beroep. Ik had al enorm veel bewondering voor de politie, maar na dit boek is dat nog meer gegroeid. Lieke bewijst dat je als hulpverlener enorm veerkrachtig moet zijn en sterk in je schoenen moet staan. Ook de heftige verhalen van geweld tegen de politie, daar heb ik echt gewoon geen woorden voor.


De verhalen zijn uiteenlopend en roepen een rollercoaster van emotie bij je op. Doordat ze allemaal waargebeurd zijn, weten ze mij te raken. Zoals de heftige verhalen over huiselijk geweld en de problemen met mentale gezondheid.


Lieke heeft me van het begin tot het einde weten te boeien. Zeker door de mate van openhartigheid waarin Lieke ook haar eigen gevoelens en emoties durft te tonen. Het is absoluut een dikke aanrader om te lezen. Haar verhalen zetten je aan het denken en ik weet zeker dat je na het lezen van dit boek toch anders tegen de politie aan kijkt.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
5 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page