top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Het lied van Ariane – Petra Doom

Het boek trekt me enorm aan door de prachtige opvallende cover. Zodra ik wist waar dit verhaal, of beter gezegd deze serie, over zou gaan, wilde ik niets liever dan gelijk het verhaal in te duiken.Nederlands | Hardcover | 9789464208061 | Druk: 1 | september 2021 | 300 pagina's | Uitgeverij Hamley Books


Beschrijving:

Ariane is met haar moeder naar Parijs verhuist. Overal om haar heen is muziek. Er is geen ontkomen meer aan wanneer haar moeder zorgt dat ze op het prestigieuze Conservatoire Eurydice mag studeren. Maar hoort ze hier wel thuis? Ariane twijfelt enorm aan zichzelf en haar talent voor muziek. Zeker na wat ze heeft meegemaakt.


’s Nachts wordt ze wakker van een melodie die er niet is. Dan wordt een onbekende jongen overvallen en voelt Ariane de drang om in te grijpen en hem te helpen.

Ze ontdekt een schokkende waarheid. Liederen van Kracht zijn de enige mogelijkheid om oeroud kwaad te verslaan. Er heerst een grote dreiging in de straten van Parijs, maar kan Ariane helpen?

 

Voor het lezen:

De cover van het boek is veelbelovend. De mooie paarse cover met daarop in grote witte letters de titel. Daaromheen is een patroon van sierlijke krullen met daar doorheen muziektekens. Deze sierlijke krullen zijn ook subtiel in de titel verwerkt waardoor het samen een enorm krachtig en aansluitend geheel vormen. Het is een cover die mij enorm aanspreekt.


Tijdens het lezen:

Voorin het boek is een woordenlijst en de werking van verschillende liederen weergegeven. Deze geven duidelijkheid over de verschillende liederen die in het verhaal aan bod komen. Het duurde even voordat ik helemaal in het verhaal zat. Dit was, omdat ik even moest wennen aan bepaalde benamingen en alle personages in het verhaal. Toen ik eenmaal dat punt voorbij was, kon ik niet meer stoppen met lezen.


Conclusie:

Wanneer je in het verhaal zit, kan je met dit boek gewoon niet meer stoppen met lezen. De verhaallijn is enorm sterk. Het verhaal neemt veel onverwachte wendingen, waardoor dat je als lezer op het puntje van je stoel blijft omdat je wilt weten wat er gebeurd en vooral hoe het afloopt. Ook de opbouw naar het plot is ijzersterk.

De personages zijn goed uitgewerkt. Ze hebben echt allemaal een eigen karakter en eigen manier van doen. We beleven het hele verhaal met de hoofdpersoon Ariane, aangezien ze onwetend is over een aantal dingen en hier vragen over stelt, komen wij als lezer ook steeds meer te weten. De verschillende personages ontwikkelen zich ook steeds verder door het verhaal heen, waardoor je er als lezer ook echt een band mee krijgt.


Het verhaal zit vol puzzelstukjes die je als lezer aan het denken zet, je wordt enorm getriggerd om mee te denken hoe dat de situatie in elkaar zit. De mythologische elementen en verhalen die Petra door de verhaallijn heeft weten te gebruiken, spreken mij als lezer en grote liefhebber van mythologie erg aan. Voor mij kreeg het verhaal hierdoor veel meer diepgang.


Ik heb nog niet eerder verhalen van Petra Doom gelezen, maar met dit boek heeft ze me weten te overtuigen dat ze schrijftalent heeft. Haar schrijfstijl is vlot en krachtig, waardoor het verhaal heerlijk en prettig wegleest. Ze weet het zo te verwoorden dat je in deze magische wereld zit.


Ik heb van begin tot eind echt genoten van dit spannende, mooie en fantasierijke verhaal van Petra Doom. Deze serie is echt een aanrader om aan te beginnen. Ik hoop alleen dat Petra ons niet te lang in spanning laat zitten en we snel verder mogen lezen, want ik wil enorm, echt enorm graag weten hoe het afloopt!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️+
9 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page