top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Het lot van de roos – K.T. Sterling

Na het zien van de prachtige cover, wist ik 1 ding zeker, dit boek wilde ik lezen. Van uitgeverij Hamely Books kreeg ik de kans het boek te lezen en recenseren. Dank je wel!

Nederlands | Hardcover | 20 oktober 2022 | 188 pagina's | 9789464661040 | Uitgeverij Hamley Books | Prijs €20,99


Voor het lezen:

Na het zien van de prachtige cover, wist ik 1 ding zeker, dit boek wilde ik lezen. Van uitgeverij Hamely Books kreeg ik de kans het boek te lezen en recenseren. Dank je wel! Ik heb nog niet eerder van K.T. Sterling boeken gelezen, dus wat dat betreft ga ik er qua schrijfstijl open en nieuwsgierig in. Door de prachtige donkere cover waarop een sprankelende roos te zien is, maken het een erg aantrekkelijk en uitnodigend beeld. De titel van het boek is bijpassend in gouden sprookjesachtige letters. Ik hoop en verwacht een sprookjesachtig avontuur.

 

Het verhaal:

We volgen het verhaal van Isabelle Allard, die stage loopt bij het instituut voor Zeldzame en Exotische Ziekten. Ze is erg serieus en zet alles op alles om van haar stage een succes te maken, haar droom is dan ook haar vader op te volgen. Ze is erg rationeel en nuchter ingesteld en gelooft niet in het bestaan van wezens die we uit sprookjes kennen. Toch heeft ze al snel in de gaten dat er in het instituut meer speelt dan dat ze haar laten weten. Wanneer een nieuwe patiënt op het instituut wordt binnengebracht, wil ze er ook niet aan te geloven dat deze man misschien wel eens een weerwolf zou kunnen zijn. Maar dan wordt Isabelle plotsklaps geconfronteerd met haar eigen krachten waarvan ze het bestaan niet kenden. Een nieuwe waarheid ontvouwt zich en niets is meer wat het leek. Weet Isabelle te overleven in deze 'nieuwe' wereld die magischer en dreigender is dan dat ze ooit had kunnen denken.

 

Mijn ervaring:

Vanaf de eerste bladzijde weet K.T. Sterling het verhaal zo te schrijven dat je gemakkelijk mee het verhaal en de verhaallijn van Isabelle Allard in wordt gezogen. Ze heeft een bijzonder en opmerkelijk leven waardoor dat je als lezer gelijk enorm nieuwsgierig wordt en meer wilt weten over Isabelle en haar stage bij het bijzondere instituut. K.T. Sterling heeft dit karakter goed uit weten te diepen en ook tijdens het verhaal goed weten te laten evolueren waardoor dat je als lezer enorm met dit karakter in de verhaallijn mee op kan gaan.


Daarnaast heet K.T. Sterling de schrijfstijl die je bij een Young Adult kan verwachten. Ze schrijft heerlijk vlot en krachtig, waardoor het verhaal gemakkelijk leest en er ook een heerlijk vlot tempo in de verhaallijn zit. De verhaallijn heeft ze goed en duidelijk op weten te bouwen. De hoofdstukken zijn vrij kort, maar ieder hoofdstuk weet ze zo te eindigen waardoor je als lezer het boek gewoon niet weg wilt leggen. Ook doordat er allerlei spannende gebeurtenissen elkaar opvolgen en er een steeds mysterieuzere en magischere wereld lijkt te ontvouwen weet ze je als lezer enorm te boeien.

Het plot was dan ook enorm spannend en verrassend en liet me echt op het puntje van mijn stoel zitten.


Wat een spannend, origineel en goed verhaal heeft K.T. Sterling neer weten te zetten. Ik heb dan ook van het begin tot het einde genoten van het prachtige verhaal. En geloof me wanneer je begint, leg je het verhaal moeilijk weg. Ik heb dan ook het boek in één dag verslonden. Voor iedereen die houdt van magische en sprookjesachtige young adults, dan is dit nieuwe boek van K.T. Sterling absoluut een aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5
18 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page