top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Het Magische pad – Mel Hartman

Na de geweldige andere boeken van Mel Hartman, wilde ik alleen maar meer van haar lezen. Ik kreeg van Hamley Books een recensie-exemplaar, dank je wel!

Nederlands | Hardcover | 9789464661811 | 26 september 2023 Uitgeverij Hamley Books | Prijs 17,99


Voor het lezen:

Inmiddels heb ik al met veel liefde en plezier een aantal boeken van Mel Hartman gelezen. Met het verschijnen van haar nieuwe boek, moest die natuurlijk ook direct gelezen worden. Van Uitgeverij Hamley Books kreeg ik de kans om het boek te lezen en te recenseren. Het boek heeft een uitnodigende cover. We zien een illustratie van een nachtelijke situatie waarin een vrouw met rood haar kijkt naar een groot en mysterieus huis in het duister. De typografie van de titel is hier op perfecte wijze op afgestemd en versterkt het beeld. Ik heb hoge verwachtingen.

 

Het verhaal:

Abigail reist met haar pratende hond in een magisch huis rond, vol unieke spullen om kinderen te helpen met hun zorgen. Ze heeft alleen zelf geen idee hoe dat ze hier beland is. Dan verschijnt er een vreemde man bij het huis, hij is de eerste volwassenen die het huis lijkt te kunnen zien. De man wil het huis betreden, maar dat kan Abigail niet toelaten. Ze moet koste wat kost het huis beschermen.

 

Mijn ervaring:

Mel Hartman weet je door haar heerlijke vlotte, fijne en levendige schrijfstijl zonder moeite dit prachtige magische verhaal in te nemen. Ze heeft haar schrijfstijl perfect afgestemd op de jeugdige lezertjes en heeft goed rekening gehouden met de woord- en zinskeuze. Hierdoor leest het boek enorm gemakkelijk en fijn, daarbij weet ze een hoog tempo in de verhaallijn te brengen die gelijk een spanning in het verhaal brengt.


Het verhaal wordt verteld vanuit Abigail. Abigail is enorm goed en op unieke wijze neergezet. Het is leuk dat Mel Hartman heeft gekozen voor een wat excentriek meisje dat ook perfect in de magische verhaallijn past. Ook de andere personages zoals Sophia, Xue, Carlos en het magische huis waarmee ze communiceert hebben echt een eigen persoonlijkheid en karakter gekregen.


De bijzondere, originele en spannende verhaallijn is enorm mooi opgebouwd. Thema's als vriendschap, vertrouwen en andere helpen is op prachtige wijze in een magische, avontuurlijke en spannende verhaallijn verweven. Door het magische tintje aan het verhaal neemt het verhaal wendingen die je niet ziet aankomen, wat het extra leuk maakt. Bij het plot neemt het verhaal echt een verrassende wending die me even van mijn sokken deed blazen, maar wel waardoor het verhaal op prachtige wijze eindigt.


Het magische pad is een super origineel, verrassend, avontuurlijk en magisch verhaal. Het verhaal heeft heel unieke en leuke personages. Het verhaal neemt ontzettend leuke en fantasierijke wendingen, hierdoor blijft het verhaal ontzettend goed. Het plot weet je ongetwijfeld te verrassen en het verhaal sluit op prachtige wijze af.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

4 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page