top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Het middernachtspel – Caroline Mitchell

Deze thriller klonk zo veelbelovend dat ik het gewoon moest luisteren!

Nederlands | Digitaal luisterboek | 9789021476919 | 14 februari 2023 | Verteller Jantine van den Bosch | Uitgeverij Volt | Prijs €9,99


Voor het lezen:

Na het zien van de aankondiging van dit nieuwe e-book en luisterboek werd gelijk mijn interesse gewekt. Ook dit boek wilde ik ontzettend graag lezen of luisteren. Gelukkig was hij al direct als luisterboek verkrijgbaar, waardoor ik er tijdens het wandelen heerlijk van kon gaan genieten. De cover laat duidelijk zien dat we met een thriller te maken hebben. De 5 uitgeknipte krantenmeisjes met bij een gebrand gat geven een duister en luguber gevoel. Ik heb nog niet eerder wat van Caroline Mitchell gelezen, maar ik ben onwijs benieuwd.

 

Het verhaal:

Wanneer je de deur opent voor de Schaduwman,

verberg je dan met een kaars waar je maar kan.

Zorg ervoor dat hij je niet ziet,

anders verlaat je het huis niet...

In de plaats Blackhall Manor vond op 31 oktober 1994 een afschuwelijk familiedrama plaats. Sindsdien staat het huis er nog altijd, inmiddels wel in verloren staat. De dorpsbewoners zeggen dat het er spookt. Daarom besluiten vijfentwintig jaar jaar vijf meisjes met Halloween naar het landhuis te gaan om hier het Middernachtspel te spelen. Tijdens het spel is het de bedoeling dat de vijf meisjes zich verstoppen voor 'de Schaduwman' en de regels moeten volgen om het huis levend te mogen verlaten. Maar de volgende dag keren er maar vier meisjes naar huis.

Rechercheur Sarah Noble krijgt de melding van het vermiste meisje, in eerste instantie lijkt er geen aanleiding tot paniek, maar al snel blijkt er toch meer aan de hand te zijn. De mysterieuze gebeurtenissen stapelen zich op en er lijken onverklaarbare dingen te gebeuren in Slayton. Dit kan toch niets met het Middernachtspel en de Schaduwman te maken hebben?

 

Mijn ervaring:

Het verhaal is ingesproken door Jantine van den Bosch, die een enorm fijne en prettige spreekstem en spreektempo heeft. Daarnaast schrijft Caroline Mitchell enorm vlot en levendig, waardoor je echt helemaal in het verhaal op gaat.


Het verhaal is geschreven vanuit meerdere perspectieven. In het begin is dit even schakelen, maar dit zorgt wel voor een goede kijk op de verschillende personages, hun emoties en gedachtes en alle gebeurtenissen. Hierdoor komt het verhaal nog meer tot leven. Met nadruk ligt het verhaal wel op rechercheur Sarah Noble die ook nog, zo blijkt later, een erg interessant verleden heeft.

Het is een spannende verhaallijn, die zoveel wendingen en gebeurtenissen heeft waardoor je de spanningsboog enorm gespannen blijft. Het is echt een verhaal waar je compleet in opgaat.

Zeker naar het plot toe, wil je het verhaal niet meer wegleggen. De heerlijke, onverwachte en super spannende plot twist weet het verhaal echt tot een hoogtepunt te brengen.


Deze spannende thriller is absoluut een aanrader om te gaan lezen of luisteren. Het is enorm levendig en vlot geschreven waardoor je echt in het verhaal op kan gaan. Doordat het verhaal vanuit verschillende perspectieven geschreven is krijg je een brede maar ook diepe kijk in de gebeurtenissen en ontwikkelingen in het stadje Slayton, het Middernachtspel en de Schaduwman. Voor alle thriller-liefhebbers absoluut een aanrader. Ik ben benieuwd naar deel twee.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5
12 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page