top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Het Moezelmeisje – Marelle Boersma

Ik won deze thriller bij afgelopen kerst bij de crime company. Nogmaals super bedankt voor het gewonnen boek.

Nederlands | Paperback | 9789461095176 | Druk: 1 | september 2021 | 352 pagina's | De Crime Company


Voor het lezen:

In de eerste instantie werd ik getrokken door de mooie en veelbelovende cover. Aangezien we op dat moment midden in de winter zaten, had het zomerse gevoel van de cover een duidelijke aantrekkingskracht op me. Ik heb nog niet eerder werk van Marella Boersma gelezen, maar aangezien ze bestseller auteur genoemd wordt verwacht ik een heel goed boek.

 

Het verhaal:

Emma vertrekt naar het Duitse stadje Cochem waar haar broer en vader 15 jaar geleden naar toe zijn vertrokken. Ze wil daar weer haar geluk vinden en het verleden afsluiten. Ze heeft bedacht dat ze een samenwerking met haar broer wil aan gaan en een heerlijke alcoholvrije wijn wil gaan produceren. Direct na aankomst wordt ze met twee misdrijven geconfronteerd. In de Moezel wordt het levenloze lichaam van een jonge vrouw gevonden. Heeft de andere zaak er misschien ook mee te maken? Of heeft haar komst hier iets mee te maken?

 

Mijn ervaring:

Het boek gaat uit van een vertelperspectief vanuit twee verschillende vrouwen Emma en Angelica. Het verhaal heeft een chronologische opbouw, en de verhaallijn weet zich beetje bij beetje op te bouwen. Aangezien je het verhaal vanuit twee verschillende personen beleefd krijg je een wat bredere kijk op het hele complot dat zich afspeelt en krijg je ook een duidelijk beeld wat er zich in beide vrouwen aan gedachtes en gevoelens afspeelt.


De verschillende karakters heeft Marelle Boersma heel duidelijk en ook heel verschillend van elkaar neer weten te zetten. We beleven het grootste gedeelte door de ogen van het karakter Emma, maar daar kon ik me als lezer moeilijk in vinden. Ze had zoveel haat, wrok en woede in zich wat me af en toe als lezer kon storen. Het karakter Angelica daar kon ik me beter in verplaatsen.

Ook de andere karakters zijn goed neergezet en uitgewerkt.


De verhaallijn bouwt zich heel langzaam op, waardoor dat ik soms de focus uit het verhaal verloor. We volgen de zoektocht van de puzzelstukjes door de ogen van Emma, die je als lezer zeker ook aan het denken zetten. Ook het verleden van Emma weet zich steeds verder te ontvouwen en bieden veel duidelijkheid aan het verhaal en de manier waarop Emma met de situatie omgaat. Naarmate het einde einde nadert komt er wel steeds meer tempo en ook spanning in het verhaal waardoor ik juist het laatste stuk van het verhaal wel heel erg kon waarderen. Er zit nog een spannende plot twist tegen het einde in het verhaal die je zeker niet aan ziet komen.


Het duurde even voordat ik in het verhaal zat, maar naarmate het tempo en de spanning vorderde kon ik het verhaal zeker waarderen. De puzzelstukjes zitten goed in elkaar en zeker de plot twist heeft me weten te verrassen.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️,5
4 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page