top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Het mysterie van de valse claims – Hasko van Dalen

Van Uitgeverij Palmslag, kreeg ik het tweede deel van deze detective/thriller serie die ook losstaand gelezen kan worden.

Nederlands | Paperback | 9789493245303 | 11 februari 2022 Uitgeverij Palmslag | Prijs €22,95


Voor het lezen:

Na het lezen van het eerste en derde deel, kon natuurlijk het lezen van het tweede deel niet achterblijven. Van Uitgeverij Palmslag kreeg ik een recensie-exemplaar van dit tweede deel. Super bedankt. Qua vormgeving sluiten de covers perfect op elkaar aan en is duidelijk te zien dat het om een serie gaat. Ik heb goede verwachtingen.

 

Het verhaal:

Otto Klein is een privédetective en als hij een zaak aanneemt, zet hij zich volledig in om de zaak tot een goed einde te brengen. Wanneer een gerenommeerde verzekeringsmakelaar hem een opdracht biedt om onderzoek te doen naar een dodelijk onderzoek, neemt Otto deze zaak aan. Is er sprake van sabotage aan de auto? Is er een verband met de valse schadeclaims wegens diefstal van kostbare merkhorloges? Otto Klein moet zich door een web van manipulaties, chantage en moord worstelen. Waarbij invloedrijke cliënten, die denken boven de wet te staan, een poging doen om zijn onderzoek te blokkeren. Speelt de verleidelijke Tharsilla ook een rol in het spel? Met zijn onderzoek zorgt Otto ervoor dat hij zichzelf en zijn vriendin tot een doelwit maakt.

 

Mijn ervaring:

Het verhaal begint met de start van een nieuwe zaak waarvoor Otto Klein gevraagd wordt. Aangezien ik het personage nu wat beter ken, merk ik dat ik gemakkelijk mee de nieuwe zaak en onderzoek in geleid wordt. Ook in dit verhaal is de schrijfstijl van Hasko van Dalen weer direct te herkennen. Hij heeft een vlotte en levendige schrijfstijl en weet zijn liefde voor de Weense stad en Duitse liederen op toepasselijke wijze in de verhaallijn te verwerken.


Aangezien ik het hoofdpersonage Otto Klein nu enigszins ken, merk ik dat, door de meerdere delen te lezen, je echt een groei en opbouw in de diepgang van het personage te zien is. Dat heeft Hasko van Dalen goed weten te doen. Ook zijn vriendin Gaby, een bekende uit deel één, komt terug. Voor de personages waarnaar Otto onderzoek doet zijn uiteenlopend en divers neergezet. Wel merkte ik dat ik soms niet helemaal een volledig beeld had van bepaalde personages, waardoor ik ze een paar keer verwarde.


Het verhaal heeft een sterke, spannende en goede opbouw. Hasko van Dalen weet de spanning in de verhaallijn mooi op te bouwen en de verhaallijn zit goed in elkaar. Ook vind ik het sterk dat hij stapje voor stapje de verhaallijn weet uit te bouwen, waardoor hij de diepte in gaat. Daarnaast weet hij op de juiste momenten de verhaallijn te versnellen en te vertragen. Gedurende het verhaal weet Hasko je ook nog een paar keer op het verkeerde spoor te zetten, dit zorgt ervoor dat hij je geboeid houdt. Pas aan het einde komt de aap uit de mouw en weet Otto de zaak volledig op te lossen. Ook krijgt de in de privé setting nog een verrassende wending.


Het mysterie van de valse claims is een spannende Weense detective serie. Hasko van Dalen heeft een levendige en vlotte schrijfstijl en zijn liefde voor de Weense stad weet hij mooi in het verhaal te integreren. Het verhaal heeft een mooie en sterke opbouw en zit goed in elkaar. Tot aan het einde blijft het spannend en wordt de zaak volledig afgerond. Een erg leuke serie!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

7 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page