top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Het mysterie van de vergeten grot – Inge Sleegers

Van Uitgeverij Hamley Books kreeg ik ook nog eens de kans om het nieuwe jeugdboek van Inge te lezen en te recenseren. Dank je wel!

Nederlands | E-book | 9789464945096 | 29 februari 2024 | Adobe ePub Uitgeverij Hamley Books | Prijs € 8,99


Voor het lezen:

Ik heb al verschillende genres aan boeken gelezen van Inge Sleegers, maar dit is haar eerste jeugdboek. Ik ben erg nieuwsgierig hoe ze het er in dit genre, dat heel anders is dan roman en young adult, er vanaf gaat brengen. De cover is uitnodigend en spannend. We zien een duistere en donkere grot met twee oplichtende ogen.

 

Het verhaal:

Johan wil graag naar buiten, zijn moeder wil dat niet, maar Johan besluit om er stiekem tussenuit te glippen. Hij raakt hopeloos verdwaald in het bos. Dan begint het ook nog eens te onweren. Johan zoekt beschutting in een geheimzinnige grot. Daar ontmoet hij een mythisch monster waarvan iedereen het bestaan is vergeten. Deze ontmoeting is de start van een magisch en spannend avontuur met levensbedreigende hindernissen en sprookjesachtige fabeldieren. Tijdens deze tocht ontdekt Johan ook zijn eigen moed en kracht.

 

Mijn ervaring:

Inge Sleegers heeft een hele vlotte, levendige en krachtige schrijfstijl en heeft hierbij uitstekend rekening gehouden met de woordkeuze en zinsopbouw zodat de jeugdige lezertjes zonder moeite van het spannende en avontuurlijke verhaal kunnen genieten.


We volgen het verhaal van de jonge Johan, hij mist nog wat gebrek aan moed en zelfvertrouwen, iets waarin denk ik veel jeugdige lezertjes zich kunnen verplaatsen. Tijdens zijn avontuur wordt hij bijgestaan door zijn beste vriendin. Samen vormen ze een sterk en mooi team.


Het is een origineel, mooi en spannend avontuur. Inge Sleegers begint met een mooie opbouw van de personages en de thuissituatie. Na die basis volgt de kennismaking met het monster en volgt het spannende avontuur. Het verhaal kent heerlijke wendingen en gebeurtenissen en weet je door de magie erg te verrassen. Tot slot weet Inge Sleegers het verhaal op prachtige wijze af te sluiten.


Het mysterie van de vergeten grot is een origineel, spannend en mooi magisch avontuur. Inge Sleegers heeft een levendig, fantasierijke en vlotte schrijfstijl waardoor je helemaal meegaat in het verhaal. De personages zijn goed neergezet. Voor wie houdt van een spannend en magisch jeugdboek, is dit boek van Inge Sleegers echt een aanrader. 

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

38 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page