top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Het perfecte plaatje – Jane Fallon

Ik kreeg van Uitgeverij de Fontein de kans deze veelbelovende feelgood te lezen en te recenseren, dank je wel!

Nederlands | E-book | 9789026163296 | 01 december 2022 | Adobe ePub Uitgeverij de Fontein | Prijs €7,99


Voor het lezen:

Bij de aankondiging van het nieuwe boek van Jane Fallon, stond ik al te springen. Deze feelgood/roman moest en wilde ik natuurlijk lezen. Ik kreeg van Uitgeverij de Fontein de kans het boek te lezen en te recenseren. Dank je wel!

De cover van de nieuwe Jane Fallon is weer veelbelovend en geeft me het gevoel dat ik hier onwijs van ga genieten met een kopje thee en koffie. Ik heb hoge verwachtingen en enorm veel zin om ervan te gaan genieten.

 

Het verhaal:

Hoe weet je, of iemand via onlinedating zijn ware gezicht laat zien? Joni had niet gedacht dat ze zich ooit zou wagen aan online daten, maar haar dochter weet haar te overtuigen het toch eens een keer te proberen. Ze maakt een profiel aan, maar gebruikt daarbij foto's van haar zus. Wanneer Ant haar mee uit vraagt, durft Joni niet te bekennen wat ze gedaan heeft, dus laat ze hem zitten. Vervolgens probeert ze hem als zichzelf te ontmoeten. Er ontstaat een relatie en haar leven lijkt haar toe te lachen, totdat ze ontdekt dat Ant er nog een heel actief leven op de app erop nahoudt. Ze legt contact met de andere vrouwen, Saffy en Mary. Met z'n drieën beramen ze een plan om wraak te nemen, maar al snel komen ze erachter dat er achter Ant veel meer verscholen zit...

 

Mijn ervaring: We volgen het verhaal van Joni, in het begin heeft ook Joni moeite haar ware zelf te onthullen en sluit ze zich enorm af voor de buitenwereld, maar hoe meer je in het verhaal komt, hoe meer het personage zich ontwikkelt, groeit en evolueert. Dit heeft Jane Fallon op geweldige wijze weten te doen. Niet alleen Joni, maar ook Shaffy en Mary, die je door het verhaal ook steeds beter leert kennen, zijn geweldig goed neergezet. Hetzelfde geldt voor Ant, waarbij ze je als lezer gelijk onbewust een gevoel van wantrouwen bij deze man bij je weet op te roepen.


Het verhaal is heerlijk vlot en krachtig geschreven, waardoor het verhaal echt als een trein leest. De verhaallijn is origineel, leuk en verrassend. Het verhaal neemt constant zulke wendingen dat je aandacht echt bij het verhaal blijft. Hoe verder je in de verhaallijn zit, hoe meer je meeleeft met Joni, Shaffy en Mary. De opbouw naar het plot is super, daarmee weet Jane Fallon echt de spanning goed op te bouwen. Zeker door de plottwist laat de verhaallijn je zeker verrassen.

In de verhaallijn zitten mooie thema's verwerkt, zoals vriendschap, zelfontwikkeling en vertrouwen.


Het perfecte plaatje, is absoluut een op en top Jane Fallon waar je jezelf helemaal in kan verliezen. Het is een originele, leuke en verrassende verhaallijn waarin vriendschap en vertrouwen centraal staan. Echt een heerlijke aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

18 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page