top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Het perfecte zusje – Anna van den Breemer

Ik kreeg van Uitgeverij Prometheus de vraag of ik interesse had om dit nieuwe boek van Anna te lezen en te recenseren. Daar hoefde ik natuurlijk geen twee keer over na te denken. Dank je wel.

Nederlands | Paperback | 9789044652215 | 30 januari 2023 | 224 pagina's Uitgeverij Prometheus | Prijs €20,99


Voor het lezen:

Toen ik de vraag kreeg van Uitgeverij Prometheus of ik het boek 'Het perfecte zusje' misschien wilde lezen en recenseren, hoefde ik geen twee keer na te denken. Ik had al een aantal hele enthousiaste recensies gelezen en de cover en de beschrijvende tekst van het boek spraken me enorm aan. De prachtige en opvallend rode cover van de hand met de geglazuurde appel geeft een intrigerend beeld. Zeker in combinatie van de gekozen typografie. Wat ik ook een gaaf en subtiel detail vind, is dat de appel op de voorzijde én de titel een glansvernis hebben gekregen waardoor het echt een bijzondere cover is geworden.

 

Het verhaal:

Wat heb jij ervoor over om je verleden geheim te houden? Patissier Gaby heeft in Deventer een prachtig leven op weten te bouwen. Ze heeft een enorm succesvol bedrijf, is een graag geziene gast op tv en social media en heeft thuis een lieve man en twee kinderen. Dan verschijnt ineens jeugdvriendin Anniek in haar leven nadat er een verontrustend bericht in het nieuws is verschenen. Een meisje in hun geboortedorp wordt vermist. Gaby wordt hierdoor noodgedwongen geconfronteerd met een duister verleden dat ze liever verborgen wilde houden. Heeft haar broer ook iets met deze vermissing te maken? Wat als haar goed opgebouwde imago door deze gebeurtenis om zeep wordt geholpen? Durft Gaby het risico aan?

 

Mijn ervaring:

Wat me direct enorm bevalt is de prettige en heerlijke schrijfstijl van Anna van den Breemer. Ze schrijft erg beeldend, vlot en krachtig. Hierdoor zit je zonder twijfel direct in het verhaal. Het is enorm realistisch geschreven waardoor je er als lezer helemaal in op kan gaan. Ze heeft Gaby enorm goed weten uit te diepen, waardoor je echt helemaal in de gebeurtenissen en de beslissingen van Gaby mee kan gaan. Ook de andere personages en de verhoudingen die de personages tot elkaar hebben zijn enorm goed neergezet.


De verhaallijn is origineel, enorm sterk en spannend. Vrijwel vanaf het begin weet Anna van den Breemer een spanningsboog op te bouwen, die gedurende het verhaal alleen maar toeneemt. Ze weet de verhaallijn zo neer te zetten dat je als lezer het verhaal niet los kan laten. Ook de korte hoofdstukken dragen hier absoluut niet aan bij, in mijn geval blijf ik zeggen, nog één hoofdstuk. Het verhaal voelt enorm realistisch aan en doordat er verschillende lijnen lopen, zoals de thuissituatie van Gaby, haar bedrijf en haar verleden, weten de gebeurtenissen en wendingen je enorm te boeien. Het plot was sterk en verrassend.


Het perfecte zusje een enorm origineel, spannend en realistisch verhaal. het verhaal is enorm vlot, krachtig en levendig geschreven en Anna weet de spanningsboog gedurende het verhaal alleen maar enorm op te bouwen, waardoor je het boek, net als ik, ongetwijfeld in één dag verslind. Het is echt een fantastisch en goed verhaal. Ik hoop in de toekomst nog meer van Anna's schrijfkunsten te gaan genieten, want wat is Anna een schrijftalent! Een dikke aanrader.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️+
3 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page