top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Het spel is uit - Een doodgewone jongen 2 – Michael Sels

Ik kreeg via Instagram een bericht van Michael of ik zijn boek wilde lezen en recenseren. Aangezien ik al veel van zijn boeken had langs zien komen, was ik onwijs nieuwsgierig. Michael bedankt voor het recensie-exemplaar!

Nederlands | Paperback | 9789493293113 | 31 oktober 2022 | 173 pagina's | Uitgeverij Michael Sels | Prijs 15,-


Voor het lezen: Ik kreeg via Instagram een bericht van Michael of ik zijn boek wilde lezen en recenseren. Aangezien ik al veel van zijn boeken had langs zien komen, was ik onwijs nieuwsgierig. Michael bedankt voor het recensie-exemplaar! De cover van het boek is uitnodigend en roept gelijk een gevoel van spanning op. Ik verwacht hierdoor een spannend en avontuurlijk verhaal van Nebo. Ik heb nog niet eerder iets gelezen van Michael Sels, dus ik ben onwijs benieuwd naar zijn schrijfstijl.

 

Beschrijving:

Nebo bruist van de fantasie. Zo ervaart hij een doodnormale treinrit alsof hij in een achtbaan zit. Op straat denkt hij vaak dat hij tekens ziet van de Bende van het Grijze Kruis. Deze misdaadorganistie wisten Nebo en zijn vrienden in deel 1 op te rollen, maar nog altijd is hij alert. Op school is een nieuwe game enorm populair. Wanneer enkele vrienden van Nebo na het spelen van de game zich vreemd gaan gedragen gaat Nebo op onderzoek uit. In het dorp verschijnen grijze kruisen op deuren. Wat is er aan de hand? Is de bende terug? Nebo en zijn beste vriend Axi gaan op onderzoek, maar beseffen dat de vijhand sterk en enorm sluw is. Lukt het de helden de Bende van het Grijze Kruis toch te stoppen?

 

Conclusie:

Wat een spannend, eigentijds en leuk jeugdboek is dit. Ondanks dat ik het eerste deel van de serie niet gelezen heb, kan je dit tweede deel prima lezen. Ditmaal maken Nebo en zijn beste vriend Axi weer een nieuw avontuur mee. Michael Sels heeft een vrolijke, krachtige en vlotte schrijfstijl waardoor je heerlijk in het verhaal op gaat. Michael heeft goed in taal- en zinsgebruik met de jeugdige lezers rekening gehouden.


De verhaallijn is leuk, origineel en erg eigentijds. Daarnaast zit er een heerlijk tempo in de verhaallijn en volgen de gebeurtenissen zich snel op. Hierdoor is het een verhaal dat moeilijk is weg te leggen. Voor mij zo moeilijk, dat ik het boek in één dag gelijk heb uitgelezen. Ik moest gewoon weten hoe het verhaal zou eindigen. De opbouw naar het plot is razend spannend en tegen het einde lijkt het bijna verkeerd af te lopen. Dit zorgde ervoor dat ik op het puntje van mijn stoel zat. Gelukkig wist Michael er zo'n draai aan te geven dat het verhaal toch goed eindigde.


Wat een eigentijds, leuk en spannend avontuur van Nebo en zijn vrienden heeft Michael neer weten te zetten. Het thema vriendschap komt hier op een onwijs leuke manier aan bod. Daarnaast is het een spannend verhaal dat heerlijk weg leest en Michael heeft enorm goed met de jeugdige lezers rekening gehouden. Ik zeg, dit leuke jeugdboek moet je zeker lezen.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️
5 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page