top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Het stockholmsyndroom – Ellen Lina

Van Uitgeverij de Fontein kreeg ik een recensie-exemplaar van deze veelbelovende thriller. Enorm bedankt!

Nederlands | E-book | 9789026157936 | Adobe ePub | Uitgeverij de Fontein | Prijs €9,99


Voor het lezen:

Alleen al de cover maakt me nieuwsgierig naar het verhaal. De onheilspellende cover van een roodharige vrouw die naar een groot en verlaten landhuis loopt met een donkere lucht, voorspellen een spannend en goed boek. De typografie van de titel en schrijfster komen prominent en goed naar voren. Het is mijn eerste boek van Ellen Lina dat ik ga lezen, dus ik ben enorm benieuwd naar haar schrijfstijl. Ik hoop op een heerlijke pageturner.

 

Het verhaal:

Op klaarlichte dag worden Lauren en haar kind Xavian voor hun landhuis overvallen en nemen zes mannen Xavian in gijzeling in hun huis. Lauren weet ze te overtuigen om met Xavian van plek te ruilen. Waarom zijn zij doelwit van de gijzeling? Lauren wil antwoorden en is vastbesloten om hierachter te komen. Daarbij moet ze het opnemen tegen de brute agressie van de gijzelnemers. Gelukkig is daar Yvar, een van de gijzelnemers die wel empathie bevat en haar beschermt en waar ze op kan bouwen, maar voor hoe lang lukt dit?

 

Mijn ervaring:

Ellen Lina heeft een enorm vlotte, levendige en beeldende schrijfstijl, hiermee weet ze haar heftige en realistische verhaal helemaal tot leven te wekken en ga je als lezer compleet in de gijzeling en de heftige gebeurtenissen en wendingen op. De personages en met name Lauren heeft Ellen Lina op fantastische wijze neergezet en uitgediept. Ze heeft gekozen voor niet doorsnee en standaard personages, maar juist heel unieke en realistische personages met de nodige diepgang en achtergrond. Dit maakt het verhaal enorm geloofwaardig en sterk. De sterke, originele en spannende verhaallijn heeft me bijna vanaf de eerste bladzijde te pakken. Doordat het verhaal snel begint met de gijzeling wordt je door de spanning en sensatie echt mee het verhaal ingesleurd. Wat ik enorm sterk vind aan het verhaal is dat het verhaal bijzonder veel en goede diepgang heeft. Daarbij weten de onverwachte wendingen en gebeurtenissen je keer op keer te verrassen en van je sokken te blazen, want geloof me, dit boek is absoluut een verrassende pageturner. Als je denkt te weten hoe de vork in de steel zit, weet Ellen Lina je keer op keer te verrassen met een nieuwe wending. Daarbij weet ze op de juiste momenten te versnellen, te vertragen of in detail te treden. Echt briljant! Het verhaal zit ijzersterk in elkaar. Het stockholmsyndroom is een pageturner met diepgang en een ijzersterk verhaal. Het heeft me meermaals door de verrassende wendingen en gebeurtenissen en plottwists van mijn sokken geblazen. Het enorm levendig, vlot en realistisch geschreven verhaal bevat unieke en goed uitgediepte personages. Voor iedere thriller-lezer een dikke aanrader!

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️+

16 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page