top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Het zal nooit meer kaviaar zijn – Marja West en Anna Bontekoe

Ik kreeg van Uitgeverij De Crime Compagnie de kans deze veelbelovende thriller en kookboek te lezen en te recenseren, dank je wel!

Nederlands | Paperback | 9789461097378 | 05 april 2023 | Uitgeverij De Crime Compagnie | Prijs €21,99


Voor het lezen:

Toen ik de kans kreeg om me aan te melden als recensent voor dit boek, hoefde ik geen moment te twijfelen. Ik las al eerder met veel plezier boeken van Marja West, waardoor ik direct hoge verwachtingen had. Daarnaast maakte de combinatie van een thriller met een kookboek me ook enorm nieuwsgierig. Het boek heeft een opvallende en uitnodigende cover. Het geeft een beeld van een ouderwetse affiche poster, wat enorm past bij een maffia verhaal uit 1975. Ook de combinatie van tekst en beeld is enorm goed gedaan. Ik begin dan ook met hoge verwachtingen aan het boek.

 

Het verhaal:

Sofia werkt bij een bank in New York. Wanneer een klant alsmaar niet terugkeert van zijn bezoek aan zijn kluis, besluit ze polshoogte te gaan nemen. Ze ziet de klant daar bewusteloos liggen en neemt een gevaarlijk besluit. Door deze beslissing ontkent ze een reeks van heftige gebeurtenissen. Hierdoor besluit ze als kok te gaan werken van een grote maffiabaas. Ze bereidt de meest verrukkelijke maaltijden en weet door haar heerlijke kookkunsten zijn vertrouwen te winnen en hun geheimen te achterhalen. Naast het spannende verhaal van Sofia en de New Yorkse maffia in de jaren 70, bevat het boek ook achttien heerlijke vegan) recepten.

 

Mijn ervaring: Marja West heeft een heerlijke vlotte, levendige en vlotte schrijfstijl, waardoor je je al snel helemaal in het leven van Sofia in de jaren 70 waant. Marja weet dit zo te beschrijven dat ik het helemaal voor me zie, daarnaast weten de sterke dialogen het verhaal helemaal tot leven te brengen. Niet enkel Sofia is goed neergezet en uitgediept. Ook de andere personages hebben echt een eigen identiteit gekregen.


De verhaallijn switcht tussen de jaren 70 en het nu. Maar beide verhaallijnen weten me enorm te boeien en te verrassen. Al is haar verhaal over de New Yorkse maffia uit de jaren 70 wel mijn favoriet. Het is bijzonder waardig en enorm origineel hoe Marja zo'n sterke verhaallijn neer weet te zetten en de kookkunsten van Sofia enorm weet uit te diepen, zonder dat de verhaallijn haar kracht verliest. Wel moet ik bekennen dat je honger krijgt van dit boek. Het plot was verrassend, schokkend en wist de nodige tranen bij me op te roepen. Het verhaal kent echt een bijzonder, mooi en emotioneel einde.


Het zal nooit meer kaviaar zijn is een origineel, verrassend en enorm mooi verhaal dat me door het prachtige plot echt wist te raken. Het verhaal kent een boeiende en spannende verhaallijn waarbij de kookkunsten van Sofia echt tot leven komen. Het is ook enorm leuk dat je naderhand zelf met de recepten aan de slag kan. Wat een geweldig boek, een dikke aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

23 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page