top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Het zwarte boek van de uren – Eva García Sáenz de Urturi

Na het luisteren van de eerste drie delen, hoogste tijd voor deel vier.

Nederlands | Digitaal luisterboek | 9789046176917 | 21 juli 2022 | Uitgeverij A.W. Bruna | Prijs €15,99


Voor het lezen:

Na het beluisteren van de eerste drie delen, is de serie gelukkig nog niet afgelopen en is ook deel vier al als luisterboek beschikbaar. Dus we gaan direct door met het volgende deel. Ik ben benieuwd hoe dat de serie zich nu gaat vervolgen, aangezien (spoiler alert) Unai in het vorige deel aangaf te stoppen als profiler en rechercheur. Ik heb hoge verwachtingen.

 

Het verhaal:

Vitoria 2022. Inmiddels heeft inspecteur Unai López de Ayala zijn werk als rechercheur en profiler neergelegd. Wanneer hij een anoniem telefoontje krijgt, verandert dit zijn leven en alles wat hij over zijn familie dacht te weten voorgoed. Hij heeft een week de tijd om het legendarische Zwarte boek van de uren te vinden. Dit is een exclusief bibliografisch kunststuk en zal voorkomen dat zijn moeder wordt vermoord. Zijn moeder, waarvan hij al jaren dacht dat ze op het kerkhof lag. Is dit echt mogelijk? Unai verwikkeld zich in een race tegen de klik tussen Vitoria en Madrid om het belangrijkste criminele profiel van zijn leven te maken. Dit onderzoek zal zijn leven voorgoed veranderen. Was zijn moeder de grootste vervalser aller tijden van oude boeken?

 

Mijn ervaring:

Het verhaal sluit prachtig aan op de serie van de voorgaande delen. Het verhaal begint met Unai die zijn werk heeft neergelegd als rechercheur en profiler tot hij een bizar en anoniem telefoontje krijgt dat zijn hele wereld op zijn kop zet. Eva García Sáenz de Urturi weet daarbij haar gedetailleerde, meeslepende en levendige schrijfstijl weer ten volle in te zetten. Door het verrassende begin krijg je als lezer (of in dit geval luisteraar) direct enorm veel vragen.


Het verhaal is net wat anders dan de voorgaande delen, omdat we in dit verhaal echt te volle duiken in het privéleven en de familiegeschiedenis van Unai. Wel gebruikt Eva García Sáenz de Urturi weer haar vertrouwde dubbele verhaallijn. We volgen een verhaallijn over het leven van de moeder van Unai en in het heden volgen we de verhaallijn van Unai en de zoektocht naar zijn moeder, de raadsels en het verdwenen boek.


Ook in dit deel weet Eva García Sáenz de Urturi het hoofdpersonage Unai weer verder uit te diepen. We duiken in zijn familiegeschiedenis, wat zorgt voor verrassende, schokkende en heftige onthullingen en gebeurtenissen. Daarbij is het een spannend onderzoek dat Unai doet rondom de zoektocht naar zijn moeder, het verdwenen boek en het vervalsen van oude boeken. Er zitten weer veel spannende en verrassende gebeurtenissen in de goed uitgewerkte verhaallijn.


Het zwarte boek van de uren is een spannend, origineel en verrassend vervolg op de drie voorgaande delen. We duiken ditmaal helemaal in de verrassende familiegeschiedenis van Unai waarbij een beerput van geheimen, ontrafelingen en schokkende gebeurtenissen tevoorschijn komen. Echt een sterk en goed vervolg op de voorgaande delen, nu op naar het vijfde en laatste deel van deze super goede serie. 

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

5 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page