top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Ho ho hopeloos verliefd – Wendy de Liefde

Een nieuwe kerstnovelle, daar ben ik in deze tijd van het jaar altijd voor in. Na een aantal keer het boek langs te hebben zien komen op Instagram wilde ik me er ook aan wagen.

Nederlands | Ebook | 28 november 2022 | 68 pagina's | 9798215871263 | Uitgeverij Dutch Venture Publishing | Prijs €3,99


Voor het lezen:

Ik heb nog niet eerder wat van Wendy de Liefde gelezen, maar de kleurrijke en vrolijke cover van deze kerstnovelle maakt me gelijk enorm nieuwsgierig. De kleurrijke illustratie van een strand met kleurrijke huizen op de achtergrond en op het strand een verliefd koppel in een kerstoutfit weten mijn nieuwsgierigheid te wekken. De typografie sluit mooi aan bij de illustratie. Ik ga met enorm veel nieuwsgierigheid aan deze novelle beginnen.

 

Het verhaal:

Als Kato vlak voor kerst gedumpt wordt door Gideon en tegelijkertijd opa Coos – haar beste vriend – uit haar leven glipt, neemt ze een drastisch besluit. Ze boekt halsoverkop een vlucht naar Curaçao. Weg van alle familieverplichtingen en haar gesettelde vrienden – en zo dicht mogelijk bij haar lieftallige opa dankzij alle warme herinneringen aan hem die het eiland met zich meebrengt.

Dan vindt ze vlak voor vertrek bij het opruimen van haar opa's spullen een brief. Een brief die haar reis naar paradijselijk Curaçao een hele andere wending zal geven…

 

Mijn ervaring:

De heerlijke, vlotte en levendige schrijfstijl van Wendy de Liefde weten me gemakkelijk het verhaal mee in te trekken. Mede door de situatie waarin Kato zich aan het begin van het verhaal begint ga je als lezer gemakkelijk mee het verhaal in. Wendy weet het verhaal op enorm levendige wijze te verwoorden. Zo zijn haar dialogen erg sterk en weet ze goed de emoties van Kato te verwoorden.


Ondanks dat het een korte novelle is, heeft Wendy de Liefde een super leuke en goede verhaallijn neer weten te zetten. Ik vond de verhaallijn origineel, leuk en verrassend. Doordat ze meerdere dingen in de verhaallijn weet te verweven krijgt het verhaal echt body. Ook naarmate het plot vordert wil je als lezer weten hoe de familiesituatie nu in elkaar zit én hoe het gaat eindigen met het liefdesleven van Kato. Hierdoor zat ik echt helemaal in het verhaal en heb ik ook de novelle in één keer uitgelezen.


Deze kerstnovelle van Wendy de Liefde is echt een dikke aanrader om te gaan lezen. De novelle heeft een sterke verhaallijn en Wendy weet enorm goed en levendig het verhaal neer te zetten. Het is absoluut op en top een feelgood. Ik heb enorm genoten en ik kijk nu al uit naar meer verhalen van Wendy in de toekomst.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5
7 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page