top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Hoe verzin je het? – Renée Olsthoorn

Na het lezen van de sportschool-serie ben ik fan van Renée. Dus ja een nieuwe feelgood moet dan ook direct gelezen worden. April Books, super bedankt voor het recensie-exemplaar!

Nederlands | Paperback | 9789493297852 | 29 augustus 2023 | 300 pagina's Uitgeverij April Books | Prijs €20,00


Voor het lezen:

Na het lezen van de sportschool-serie ben ik fan van de schrijfster Renée Olsthoorn. Ze heeft zo'n heerlijke op en top feelgood schrijfstijl en verrassende verhalen, dat ik sta te stuiteren om van haar nieuwe feelgood te gaan genieten. Ik was ook nog een van de gelukkigen die de kans kreeg van April Books om het boek te lezen en te recenseren. Dank je wel. Met de vrolijke geïllustreerde cover weet Renée me direct enthousiast te maken. Op de cover staat een idyllisch blauw winkeltje met de naam "Aux delices du Nord" met daarboven een woonruimte met twee vrouwen. Aan de zijkant staat nog een wit busje van een klusbedrijf en twee bomen die de gemoedelijke sfeer compleet maken. Ik hoop op een heerlijk en vermakelijk verhaal met veel humor.

 

Het verhaal:

Daantje van Duinen is haar baan als junior associate op een groot advocatenkantoor op de Amsterdamse Zuidas helemaal zat. Ze voelt zich opgebrand en uitgebuit en tijd voor een liefde in haar leven is er op deze manier niet. Haar moeder Iris is sinds een half jaar weduwe en is nog altijd in rouw. Daantje besluit voor hen beide het roer om te gooien, ze wil samen met haar moeder een winkeltje in Frankrijk openen dat gespecialiseerd is in Nederlandse wijnen en kazen. Iedereen verklaart Daantje voor gek. Maar Daantje is vastbesloten om te gaan. Eenmaal in Frankrijk blijkt al snel dat het renoveren van het gekochte pand in het centrum van Troyes meer werk met zich meebrengt dan gedacht. Daarvoor schakelen Daantje en Iris het lokale klusbedrijf Alain Brique et fils in. Vader Alais en zoon Oliver gaan met hen het pand opknappen, al snel bloeit er iets tussen hen op. Het restaureren van een pand lijkt makkelijker dan een gebroken hart herstellen..

 

Mijn ervaring:

Alleen al de heerlijke schrijfstijl van Renée Olsthoorn zorgt ervoor dat het verhaal een feest is om te lezen. Renée Olsthoorn heeft een heerlijk levendige, vlotte en luchtige schrijfstijl die bruist van haar heerlijke humor. Met haar sterke en realistische dialogen weet ze haar verhaal helemaal tot leven te wekken, waardoor je als lezer je helemaal in het verhaal waant.


Het verhaal is geschreven vanuit twee verschillende personages. Daantje en Iris, dochter en moeder. Het is leuk hoe Renée Olsthoorn deze vrouwen op prachtige wijze heeft neergezet en heeft uitgediept. Ze hebben beide echt hun eigen unieke identiteit en kijk op de wereld gekregen en daarbij weet Renée Olsthoorn ze beide op geheel eigen wijze ontwikkelen en evolueren. Dit laatste kan ik altijd enorm waarderen aan een goed boek.


De originele, verrassende en enorm leuke verhaallijn is echt een feest om te lezen. Zeker omdat Renée Olsthoorn ook de nodige diepgang in de verhaallijn en in de verschillende personages heeft weten te stoppen. Het wordt hierdoor een verhaal met een wat bredere verhaallijn maar dit maakt het juist eigen, uniek en erg sterk. Ze weet thema's als trauma, rouw, vriendschap, verschillende generaties, je eigen hart volgen en familie op prachtige wijze in een krachtig verhaal terug te laten komen. Het verhaal kent mooie, verdrietige, aangrijpende, grappige en verrassende wendingen en gebeurtenissen en daarmee weet Renée Olsthoorn je van het begin tot het einde in haar greep te houden. Met een ongelofelijk mooi einde sluit de heerlijke feelgood af. Ik heb het boek in één keer uitgelezen, ik vond hem echt geweldig.


Hoe verzin je het? is een nieuwe ontzettend mooie, leuke en verrassende feelgood met veel diepgang en sterke thema's. De twee hoofdpersonages, Daantje en Iris, zijn op sterke wijze neergezet en uitgediept en evolueren op prachtige wijze gedurende het verhaal. Één waarschuwing vooraf, als je aan het boek begint leg je het niet meer weg voordat je het uit hebt. Wauw, Renée Olsthoorn, wat een heerlijk mooi en goed boek. Een dikke aanrader!

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️


16 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page