top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Holland 32 – Dennis van Elten

Dennis ken ik al lange tijd via social media, met het verschijnen van zijn nieuwe boek kreeg ik de kans het te mogen lezen en recenseren, dank je wel!

Nederlands | Paperback | 9789464656145 | 14 maart 2023 | 208 pagina's Brave New Books | Prijs €20,00


Voor het lezen:

Ditmaal schreef Dennis geen persoonlijke roman of biografie maar gaat hij voor een driedelige thriller. De cover heeft de look en feel van een thriller. Aangezien ik ook zijn vorige boeken gelezen heb en Dennis persoonlijk ken, ben ik erg nieuwsgierig naar hoe zijn schrijfkunsten zijn bij een thriller.

 

Het verhaal:

Een heftige explosie vindt plaats en daarbij verliest rechercheur Martin Drees zijn neef Frederick, maar krijgt hij ook ineens zijn eerste zaak. De perikelen in Nederland nemen steeds heftigere en ernstige vormen aan. Martin moet zien zijn hoofd boven water te houden. Alles wat hem lief is komt op losse schroeven te staan en ook zijn dierbaren blijven niet gespaard. Jannie Drees Thoren, de zus van Martin stort na de dood van haar zoon Frederick in een diep zwart gat. Dave Maxwell keert naar Nederland voor de begrafenis van zijn broer, maar voordat hij er erg in heeft staat de wereld compleet op zijn kop.

 

Mijn ervaring:

Het verhaal is vanuit verschillende personages en vanuit verschillende tijdsbestekken geschreven. Hierdoor kent het verhaal een bijzondere opbouw van een hoop puzzelstukjes en een ruime kijk op de situatie omdat je de verhaallijn vanuit verschillende personages bekijkt en ervaart. Dit zorgt er wel voor dat het een verhaal is waar je je hoofd goed bij moet houden.


De verhaallijn is origineel, heftig en soms enorm zwaar. Het verhaal kent vele gezichtspunten en weendingen, waardoor Dennis enorm goed de spanning en onrust in het verhaal weet te houden. Daarnaast heeft Dennis ook zware en heftige thema's in het verhaal verwerkt over ongelijkheid, armoede en de verdeeldheid en politiek in Nederland. In dit verhaal weet hij het allemaal aan bod te brengen, wat hij soms op enorm heftige wijze doet. Daarnaast spatten de explosies, doden en gewonden je soms letterlijk om de oren bij het lezen van dit verhaal. Wel kent het verhaal een afgerond einde, maar geeft hij ook een inleiding (en voorproefje) naar zijn tweede deel, want van deze zijn ook al de eerste pagina's te lezen.


Holland 32 is een originele, heftige en zware thriller, waarbij Dennis maatschappelijke kwesties die zich in Nederland afspelen op heftige wijze aan de tand stelt. Het verhaal volgt verschillende personages, waardoor een brede kijk op het verhaal ontstaat en ook door het verschil in tijdbestek bouw je als lezer in de verhaallijn de puzzelstukjes mee op. Ik ben enorm benieuwd naar deel twee.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️,5
16 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page