top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Hond in huis – Jeroen Oomen

Met mijn grote liefde voor honden en de droom om in de toekomst ook een hond aan mijn gezin toe te voegen, stond ik dan ook te popelen om het nieuwe en veelbelovende boek van Jeroen Oomen te lezen.

Nederlands | E-book | 9789402764529 | Druk: 1 | maart 2022 | Adobe ePub | Uitgeverij HarperCollins


Voor het lezen:

Ik heb een grote liefde voor dieren en een nog grotere liefde voor honden. Met het vooruitzicht om in de toekomst ook een hond in huis te nemen wilde ik enorm graag het nieuwe boek van Jeroen Oomen lezen. De cover van het veelbelovende boek is enorm uitnodigend en roept gelijk een glimlach op bij het zien van de 2 lieve honden en de stralende glimlach van Jeroen.

Ik hoop en verwacht dat ik wat meer kennis ga opdoen, weten waar ik allemaal op moet letten bij het kiezen van de juiste hond voor mij, maar ook hoe dat ik daarna op de juiste manier aan de band tussen de hond en mij kan werken zodat hij zijn leven door kan gaan als stabiele en gelukkige hond.

 

Het verhaal:

Een makkelijk en praktisch boek voor een blije hond in huis van niemand minder dan hondenexpert Jeroen Oomen.

Wanneer de eigenaar en de hond elkaar begrijpen, kan je hond je trouwste kameraad zijn, waarmee je eindeloos kan spelen, knuffelen en rennen. Jeroen legt je stap voor stap vanaf de basis uit over alles wat je moet weten. Zijn verhaal is compleet van het uitkiezen van de soort hond, waar dat je hem vandaan haalt, hoe dat je hem kan trainen en probleem gevend gedrag goed kan aanpakken. Hij legt zijn kennis uit aan de hand van voorbeelden van honden die hij tijdens zijn vele jaren als hondentrainer tegen kwam, hoe dat hij hiermee om ging én hoe dat jij deze kennis op je eigen hond kan toepassen.

 

Mijn ervaring:

Bij het lezen van het voorwoord voelde ik al gelijk de passie, blijdschap en liefde die Jeroen Oomen voor honden en zijn vak heeft. Dit gevoel wist hij dan ook gedurende het hele boek enorm goed in stand te houden.


In ieder hoofdstuk staat een hond centraal die voor Jeroen Oomen in zijn leven en zijn tijd als trainer hem een belangrijke les of boodschap geleerd heeft. Zijn hele verhaal is volledig en compleet, hij heeft enorm veel kennis die hij kort, bondig en enorm interessant weet te verwoorden.

Zoals bijvoorbeeld het verschil tussen een wolfhond en een wolfshond, en de bepaling van de hoeveelheid DNA-percentage wolf dat nog in de hond aanwezig is dat van invloed is op het gedrag van de hond. Of de lichaamstaal van de hond, op welke kleine elementen en veranderingen je allemaal wel niet kan letten.


Jeroen werkt voornamelijk met beloningsgericht trainen, wat me erg aanspreekt. Hij weet dit ook enorm goed te onderbouwen waarom hij deze manier gebruikt. Hij belicht ook andere trainingsmethodes, die hij ook in het verleden heeft gebruikt en wat zijn overwegingen zijn om bepaalde dingen wel en niet te doen.

Wat me erg aanspreekt is dat Jeroen met het SMART-model zijn trainingsplan opstelt voordat hij aan de slag gaat. Hierdoor kan je zelf goed overzicht op je plan en doel houden. Al blijft je hond, wel een hond en is niet alles maakbaar. Daarover is hij ook open en eerlijk.


Hij heeft echt een enorm breed kennisgebied over het trainen van honden, want ook aan het trainen van politiehonden en hulphonden weet hij verrassende kennis, inzichten en informatie te delen.


Hij sluit zijn boek af met de 10 meest voorkomende uitingen van probleem gevend gedrag. Ook hierbij geeft hij weer duidelijke praktijkvoorbeelden en hoe dat je door middel van therapie/training aan de slag kan gaan om dit gedrag aan te pakken.


Jeroen heeft me enorm veel kennis en inzicht gegeven in het gedrag van honden en hun kijk op de wereld. Hij weet zijn informatie, tips en kennis enorm inspirerend en motiverend te brengen, waardoor dat je geen genoeg van zijn prachtige verhaal kan krijgen. Ik heb dan ook genoten van zijn boek en ik hoop echt dat het niet bij dit ene boek zal blijven en Jeroen in de toekomst nog meer boeken gaat schrijven.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
349 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page