top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Hoog spel – Patrick de Bruyn

Deze nieuwe thriller maakte me gelijk nieuwsgierig. Van Uitgeverij Pelckmans kreeg ik de kans om het boek te lezen en te recenseren. Dank je wel.

Nederlands | Paperback | 9789464012194 | 01 oktober 2021 | 416 pagina's Uitgeverij Pelckmans | Prijs €22,-


Voor het lezen:

Deze thriller maakt me door de spannende cover al direct nieuwsgierig. Een donkere cover met een gouden ketting die in de knoop/verstrikt zit geeft een intrigerend beeld. De typografie is mooi op het beeld afgestemd. De quote van De Morgen 'De Bruyn doet waarin hij meester is: voor wurgende spanning zorgen' maakt me echt verwachtingsvol. Ik heb nog geen boek van Patrick de Bruyn gelezen, wel krijg ik door deze quote hoge verwachtingen.

 

Het verhaal:

Amy is aan het daten. Ze date nu met John, waarmee het geweldig klikt en die in alle opzichten de perfecte man lijkt. Maar dan verdwijnt hij plotseling. Ze is verward en in tranen, zeker wanneer haar vriendinnen ervan overtuigd zijn dat ze geghost wordt. Dan staat de politie aan de deur. Ze hebben zijn telefoon gevonden en zijn bloed en haar vingerafdrukken in zijn appartement. Wat weet zij hiervan? En waarom is er zoveel geld door hem op haar rekening overgemaakt? Amy's normale leven neemt een onvoorspelbare en huiveringwekkende wending. Ze komt noodgedwongen terecht in een extreme wereld van nieuwe rijken en superrijken, waarbij geld belangrijker is dan mensenlevens. Roofzucht, uitbuiting en corruptie staan in dit razend spannende verhaal centraal, net als de zoektocht naar liefde.

 

Mijn ervaring:

Het verhaal kent een huiveringwekkend en spannend proloog. Dit zet je als lezer direct op scherp en maakt je nieuwsgierig naar de rest van het verhaal. Wat zal er aan deze gebeurtenis vooraf zijn gegaan en hoe loopt dit af.


Het verhaal vervolgt zich na het proloog dat op chronologische volgorde. De verhaallijn wisselt van perspectief vanuit verschillende personages. Dit zorgt voor een dynamische en enorm sterke verhaallijn. Patrick de Bruyn heeft gekozen voor enorm verschillende en uiteenlopende personages die allemaal vanuit een ander perspectief en motief handelen. Hij heeft ze allemaal op bijzonder sterke wijze neergezet. Ook het spanningsveld en de relaties van de personages tot elkaar heeft hij op enorme goede en realistische wijze gecreëerd.


Patrick de Bruyn heeft een enorm levendig, vlotte en sterke schrijfstijl. Hierdoor leest het verhaal erg vlot en prettig. Daarbij weet hij door middel van sterke en treffende dialogen het verhaal tot leven te brengen waardoor je er als lezer helemaal in opgaat. Op de juiste momenten weet hij ook te versnellen en vertragen, waardoor het verhaal je van begin tot einde in zijn greep houdt


Het verhaal heeft een levendige, realistische, originele en enorm sterke verhaallijn. Het verhaal heeft veel lijnen. Dit zorgt er in mijn ogen voor dat het verhaal heel realistisch wordt. Aan de andere kant zorgt het ervoor dat je als lezer wel goed je aandacht bij het verhaal moet houden. Een moord, een baby die in een vuilcontainer wordt gedumpt, afpersing, relaties, corruptie en uitbuiting. Met name het personage Amy, die een doodnormaal leven leidt en zich van geen kwaad en bewust is, komt door het noodlot en haar verliefdheid in een nachtmerrie terecht, is grandioos en sterk neergezet. Eerst lijkt het erop dat je als lezer verschillende verhaallijnen volgt, maar naarmate het verhaal vordert komen ze op bijzonder sterke wijze samen en worden dingen met elkaar verbonden. Het verhaal eindigt met een sterk en goed plot.


Hoog spel is een enorm originele, sterke en levendige thriller. De brede verhaallijn die verschillende personages heeft en gebeurtenissen bevat, zorgt voor een realistisch en ijzersterk verhaal. Het is heerlijk vlot en krachtig geschreven, al is het door de hoeveelheid in de verhaallijn wel een verhaal waarbij je echt je aandacht moet houden. De verschillende lijnen en gebeurtenissen komen tegen het einde op treffende wijze samen. Deze thriller is absoluut een aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5


6 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page