top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Hoop boven Wisteria cottage - Eline Hazelaar

Ik kreeg van Loft Publishing de kans het eerste deel van deze nieuwe feelgood serie te lezen en te recenseren, dank je wel!

Nederlands | E-book | 9789047208747 | 27 september 2023 | 285 pagina's

Adobe ePub | Uitgeverij Loft Publishing | Prijs €8,99


Voor het lezen:

Een nieuwe serie die me alleen al door de speelse, vrolijke en kleurrijke cover me nieuwsgierig weet te maken. De cover heeft zo'n heerlijke cosy feelgood uitstraling dat ik deze serie gewoonweg moet lezen. Het is het eerste boek of verhaal van Eline Hazelaar dat ik ga lezen, maar door de veelbelovende flaptekst en cover heb ik hoge verwachtingen.

 

Het verhaal:

Feliz Snow ziet een vacature voor een dierenarts, aangezien ze niet in de praktijk van haar vader wil blijven werken, ziet ze dit als een nieuwe kans. Hiervoor moet ze wel verhuizen naar het platteland, waar het pittoreske dorpje Joy ligt. Feliz Snow doet al snel de ontdekking dat het vooral ijs- en ijskoud is in Joy en dat haar nieuwe landhuisje Wisteria Cottage niet helemaal is wat ze gehoopt en verwacht had. De meeste boeren zitten ook niet te wachten op een nieuwe dierenarts én haar nieuwe buurman en huurbaas is ook nog eens een eersteklas hork. Zal Feliz Snow haar plekje vinden in Joy? Het dorpje blijkt vol verrassingen te zitten en beetje bij beetje lijkt ook de landheer zich te ontdooien.

 

Mijn ervaring: Wat een heerlijke op en top feelgood schrijfstijl heeft Eline Hazelaar. Ze schrijft heerlijk vlot, luchtig en levendig, waardoor het verhaal leest als een trein. Doordat het verhaal start met de verhuizing van Feliz naar het stadje Joy, wordt je op hele natuurlijke wijze meegenomen in de nieuwe situatie die Feliz tegemoet gaat en de mensen die ze daar ontmoet. Feliz is goed neergezet. Het is wel een redelijk doorsnee personage, maar ik kan haar daadkrachtige en nuchtere houding enorm waarderen. Ook andere personages zijn leuk en divers. Hierdoor voelt het als een realistisch verhaal. Het verhaal is echt een hele leuke, grappige en mooie feelgood. Het kent heerlijke ups en downs, en in het eerste deel wordt het plaatsje Joy en de bewoners op leuke wijze geïntroduceerd. Zeker op de manier waardoor in het begin de bewoners een nieuwe vrouwelijke dierenarts liever zien gaan dan komen en er gedurende het verhaal langzaam verandering en acceptatie optreedt. Ook de verrassingen en geheimen die achter verschillende mensen schuil gaan houden je het hele verhaal nieuwsgierig. Het verhaal kent wel een redelijke afronding van deel één, maar er blijven ook veel dingen open voor het tweede deel. Hoop boven Wisteria cottage is een onwijs leuk en mooi eerste deel van een ongelofelijk fijne feelgood serie. Het is lekker vlot, levendig en luchtig geschreven en Eline Hazelaar heeft een heerlijk gevoel voor humor. Het stadje Joy en de bewoners worden in het eerste deel goed neergezet en ik kan niet wachten om meer van deze serie, Joy en de bewoners te gaan ontdekken.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

19 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page