top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Hotel Happiness – Floortje Sanders

Een heerlijke kerst-feelgood, zeker met deze prachtige cover moest gewoon gelezen worden.

Nederlands | Paperback | 20 oktober 2022 | 304 pagina's | 9789021030340 | Uitgeverij Luitingh-Sijthoff | Prijs €19,99


Voor het lezen:

Een feelgood passend bij deze tijd van het jaar én daarbij ook nog eens een eerste deel van een serie. Dat wekte gelijk mijn interesse, zeker met de geweldige titel van het boek. Daarnaast is de cover ook enorm uitnodigend. De vrolijke winterse illustratie van Amsterdamse panden en een silhouet van een vrouw met een rolcover. Dit is mijn eerst kennismaking met Floortje Sanders en ik ben dan ook enorm benieuwd.

 

Het verhaal:

Hotel Happiness is het eerste deel van een tweedeling Feelgoodserie. Lana probeert opnieuw haar geluk te vinden, ze besluit hiervoor haar boerderij in Frankrijk te verlaten en te vertrekken naar Amsterdam om te gaan werken in Hotel Happiness. Ze laat haar beste vriendin weten wat ze van plan is, maar besluit haar vriend Julien die vreemd gaat met zijn stagaire niets te zeggen. Lana vind snel haar plekje in Amsterdam tussen de excentrieke collega's en ze krijgt een vriendin Lenie die in de Jordaan woont. Dan belandt ze ook nog eens onverwachts in de armen van de aantrekkelijke hotelgast Omar. Alles wijst dat er een happy end gaat komen. Maar heeft Lana haar verleden en het verdriet al een plekje gegeven? Wil ze echt verder zonder Julien?

 

Mijn ervaring:

Wauw! Wat een geweldig leuk en mooi boek is dit. Dit boek is echt een absolute en heerlijke feelgood. Het boek kent heerlijke ups en downs én bevat daarnaast een geweldige hoeveelheid humor. Floortje Sanders heeft absoluut het feelgood gevoel met haar schrijftalent te pakken. Ze weet het personage Lana en Julien enorm goed uit te diepen, daarnaast heeft ze ook alle andere personages geweldig, uniek en authentiek neergezet. Zonder twijfel verlies je je vanaf de eerste bladzijde in het verhaal van Lana en ga je er compleet in op.

Floortje weet het verhaal zo levendig te brengen, waardoor dat je het verhaal echt voor je ziet. Hier zorgen ook haar krachtige en goede dialogen voor.


De verhaallijn is origineel en goed opgebouwd. Door de steeds onverwachte wendingen in het verhaal is het boek moeilijk, of in mijn geval niet, weg te leggen. Het is echt een boek dat verslavend is. Zeker naarmate het plot vordert denk je als lezer te weten hoe het verhaal gaat eindigen, maar hier weet Floortje een enorm plottwist in het verhaal te brengen waardoor alles uiteindelijk anders afloopt dan verwacht.


Deze feelgood is absoluut een must-read die ik niemand wil ontnemen. Als je een verhaal wilt lezen met heerlijke ups en downs, enorm veel humor en veel onverwachte wendingen, dan moet je zeker dit boek gaan lezen. Het mooiste van alles is ook nog eens dat dit een eerste deel van een serie is. Ik kan dan ook niet wachten om van het tweede deel te gaan smullen!

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
9 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page