top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Hotel Magnifique - Emily J. Taylor

Alleen al deze limited edition is door de buitenzijde al een must-have om in de boekenkast te hebben.

Nederlands | Hardcover | 9789026166594 | 27 juni 2023 | 400 pagina's Uitgeverij de Fontein Jeugd | Prijs €24,99


Voor het lezen:

Alleen al door de prachtige limited edition cover werd mijn aandacht getrokken. Hierdoor is het boek gewoon een must-have voor je boekenkast. Daarbij ben ik ook dol op fantasy en young-adult boeken en een magisch boek, weet me altijd te trekken, omdat ik hiermee even helemaal in een fantasiewereld kan opgaan. Ik ken de schrijfster Emily J. Taylor nog niet, waardoor ik nog geen idee heb wat ik van haar schrijftalent kan en mag verwachten. De prachtige cover in het zwart met het blauw, paars en goud heeft een magische en betoverende uitstraling en de sprayed edges die ook in dezelfde stijl als de cover illustraties bevat van een sleutel, veren, een maan en sterren is prachtig gedaan.

 

Het verhaal:

Wanneer Jani de vacature ziet van Hotel Magnifique is ze vastbesloten om daar een baan te bemachtigen voor haar en haar zusje Zosa. Al snel ontdekt ze dat er duistere geheimen schuil gaan. Elke nacht om klokslag 00.00 uur vertrekt het magische en betoverende hotel naar een nieuwe bestemming. In het hotel verdwijnt haar zusje, die is aangenomen vanwege haar zangtalent spoorloos. De knappe portier, Bel, is Janis enige bondgenoot. Samen proberen ze het mysterie van het hotel te ontdekken. Kan ze Zosa redden voordat het te laat is?

 

Mijn ervaring:

Het verhaal is geschreven vanuit Jani. Buiten Jani zijn ook de andere personages op super unieke, sterke en fantasierijke wijze neergezet. Toch weet Emily J. Taylor dit op zo'n wijze te doen dat het perfect past in de verhaallijn en het verhaal daarmee klopt en geloofwaardig is. Daarbij weet Emily J. Taylor met haar fantasierijke, vlotte en krachtige schrijfstijl het prachtige, originele en mooie verhaal op unieke wijze helemaal tot leven te wekken. Ze weet het verhaal zo te beschrijven waardoor je echt in de magische en bizarre wereld van Hotel Magnifique op kan gaan. Hotel Magnifique is een super bijzonder, spannend en magisch avontuur. Ik had even tijd nodig voordat ik me helemaal in de magische wereld van Hotel Magnifique kon verplaatsen, maar daarna was ik echt compleet in de verhaallijn verloren. Doordat het verhaal enorm fantasierijk en magisch is, weten keer op keer de onverwachte wendingen en gebeurtenissen je te verrassen en te overrompelen. Daarbij weet Emily J. Taylor gedurende het verhaal de spanning goed op te laten lopen. Wel moet ik zeggen dat sommige stukken best luguber waren, maar dat maakte het verhaal wel extra smeuïg. De plottwist en het einde wisten me te verrassen en zeker tegen het einde zat ik echt op het puntje van mijn stoel door de gebeurtenissen. Het verhaal sluit op prachtige wijze af en alle eindjes worden goed afgerond. Hotel Magnifique is een enorm origineel avontuurlijk, magisch en spannend verhaal. De bijzondere verhaallijn wist me te verrassen. De personages die fantasierijk maar op sterke wijze in de magische verhaallijn zijn neergezet sluiten zo goed op elkaar aan dat het kloppend voelt en je er helemaal in mee kan gaan. Het verhaal was een stuk spannender dan ik had verwacht en is enorm goed en volledig afgerond. Absoluut een aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

11 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page