top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Huis met geheimen – Saskia Schouten

Van Uitgeverij Ellessy kreeg ik de kans deze feelgoodte lezen en te recenseren. Dank je wel!

Nederlands | Paperback | 9789464497175 | 22 februari 2023 | Uitgeverij Ellessy | Prijs €18,95


Voor het lezen:

Ik was nog niet bekend met de feelgoodromans van Saskia Schouten. Doordat ik via Facebook met Saskia in contact kwam, kreeg ik de vraag of ik haar boeken wilde lezen en recenseren. Aangezien ik altijd in ben om nieuwe ontdekkingen te doen, liet ik natuurlijk ook deze kans niet lopen. Uitgeverij Ellessy, super bedankt voor het recensie-exemplaar. De cover heeft een prachtig beeld van een roodharige vrouw in een bloemetjes jurk dat op een trapje zit. het is jammer dat het beeld wat grauw oogt, ik denk dat als het beeld wat lichter was geweest de cover meer gestraald had.

 

Het verhaal:

Birthe erft geld en heeft hierdoor de kans om haar droom werkelijkheid te laten worden. Ze vindt via internet haar droomhuis in haar favoriete land Hongarije. Samen met haar beste vriendin Lavelle gaat ze het huis bekijken. Het huis lijkt een bouwval, maar Birthe ziet wat er te realiseren is. De verbouwing verloopt voorspoedig en dan breekt het moment van de opening aan. Er komen maar weinig gasten. Waarom reageren de dorpsbewoners zo afwijzend? Gelukkig weten een paar knappe mannen haar hoofd op hol te brengen.

 

Mijn ervaring:

Saskia Schouten heeft een erg levendige, vlotte en luchtige schrijfstijl. Met haar realistische en krachtige dialogen weet ze het verhaal helemaal tot leven te brengen en is het echt een verhaal om even heerlijk ontspannen weg te dromen en je in te verliezen.


Het verhaal is geschreven vanuit Birthe, het is een realistisch personage van een redelijk doorsnee vrouw. Hierdoor denk ik dat veel lezers zich gemakkelijk in het personage kunnen verplaatsen en met haar mee in het verhaal kunnen gaan. Haar beste vriendin Lavelle, Jaap en Levi, Ildikó en de andere personages zorgen voor een realistisch en divers gezelschap van verschillende karaktertrekken en leeftijden. Daarbij vind ik het erg leuk dat Saskia Schouten ook beperkingen van iemand met een rolstoel in haar verhaal heeft meegenomen. Dit heb ik nog niet vaak gezien.


Het verhaal heeft een hele leuke, mooie en levendige verhaallijn met de nodige drama, hilariteit en een vleugje spanning. Hierdoor is het een echt feelgoodverhaal geworden. Ondanks dat een verhaal over iemand die een Bed & breakfast begint in het buitenland redelijk bekend is, weet Saskia Schouten hier een hele eigen en leuke twist aan te geven. Het Hongaarse tintje, een vleugje spanning en de verrassende wendingen zorgen voor een leuk en vermakelijk verhaal waar je doorheen vliegt en uit is voordat je er erg in hebt.


Huis met geheimen is een hele leuke, mooie en fijne feelgood. Het bevat realistische personages, daarbij is het een op en top feelgood met de nodige drama, liefde en humor. Ook kent deze feelgood enige spanning door een lugubere wending. Het is echt een verhaal om lekker bij te ontspannen en weg te dromen in Hongarije. 

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

41 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page