top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Huisje, boompje... borstkanker - Eva Visser

Een vrouw die op haar 21ste al wordt gediagnostiseerd met borstkanker. Dat hoor je niet vaak, dit aangrijpende verhaal wil ik graag lezen.Nederlands | Hardcover | 9789493089556 | Druk: 1 | juni 2021 | 172 pagina's


Beschrijving:

Het verhaal begint in 2018, wanneer Eva een knobbel in haar borst voelt en haar huisarts bezoekt. ‘Niets om je zorgen over te maken’, borstkanker krijgen als je 21 bent gebeurt niet. Helaas gebeurde het Eva wel. Een jaar later blijkt de knobbel kwaadaardig te zijn en belandt Eva in de achtbaan van medische en psychologische onderzoeken en operaties. Er komen enorm veel vragen op haar af. Dingen waar je als 21-jarige helemaal nog niet mee bezig bent. Keuzes en beslissingen moeten vrij snel gemaakt worden. Eva doorstaat haar angsten en gaat vol moed, doorzettingsvermogen, veerkracht en humor haar ziekteproces tegemoet. Met dit boek draagt Eva een hele duidelijke boodschap uit, kanker kent geen leeftijdsgrens, pas goed op jezelf, want niemand kan dat zo goed als jij.

 

Voor het lezen:

Een vrouw die op haar 21ste al wordt gediagnostiseerd met borstkanker. Dat hoor je niet vaak, ook dat ze eerst is weggestuurd door haar huisarts en nog een jaar hiermee heeft rondgelopen, vind ik choquerend en onvoorstelbaar. Ik ben enorm benieuwd naar haar reis en vechttocht naar herstel.


Tijdens het lezen: Het boek is chronologisch verteld en volgt het verloop en het leven van Eva die ons mee neemt door haar ziekteproces.


Conclusie: We starten het verhaal bij het begin van haar ziekteproces. De onderzoeken en hoe Eva te horen krijgt dat ze borstkanker blijkt te hebben. Ze beschrijft de onderzoeken en de vele vragen en keuzes die op haar af komen. Eva is hierin enorm open, eerlijk en persoonlijk. Ook vertelt ze ons over de lichtpuntjes die ze tijdens deze weg op blijft zoeken om het allemaal vol te blijven houden en door te vechten. Eva wist mij te bewonderen, door het feit door alle heftige dingen die ze meemaakt, ze ontzettend krachtig en positief wist te blijven. Ze is echt een doorbijter. Natuurlijk is het niet altijd positief en ook die momenten durft ze te delen.


Het verhaal is enorm realistisch. Eva is een open, sterke vrouw met ook de nodige humor die ze ook tijdens haar ziekteproces weet te behouden. Hoe erg en aangrijpend het verhaal ook is, Eva wordt niet dramatisch of zwaar. Met dit verhaal laat Eva ons zeker zien dat iedereen borstkanker kan krijgen en niet pas als je 50 bent. Alleen hierdoor is het een verhaal dat zeker het lezen waard is.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
11 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


Les commentaires ont été désactivés.
bottom of page