top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Husband material – Alexis Hall

Ik was een van de gelukkigen die deel mocht nemen aan de blogtour van Zomer&Keuning voor deze romcom. Dank je wel!

Nederlands | Paperback | 9789020551372 | 05 juli 2023 | 512 pagina's Uitgeverij Zomer&Keuning | Prijs €20,-


Voor het lezen:

Ik ben dol op romcoms. Ondanks dat ik nog niet het eerste deel van deze serie gelezen heb, kreeg ik te horen dat het boek ook prima als stand alone gelezen kan worden. Ik ben enorm benieuwd naar de schrijfstijl en de humor van Alexis Hall. Zeker omdat er in dit boek twee mannen de hoofdpersonages zijn van het verhaal. De Engelse cover is uitnodigend, door de leuke illustratie waarbij de titel van het boek in de illustratie verwerkt is roept een vrolijk en uitnodigend gevoel bij me op. Ik hoop op een verhaal met onwijs leuke humor.

 

Het verhaal:

Luc en Oliver zijn al geruime tijd samen, toch denken ze nog altijd niet aan trouwen. Om hen heen vliegen de uitnodigingen van vrijgezellenfeesten en trouwfeesten hun om de oren. Dat brengt Luc aan het twijfelen. Zouden hij en Oliver niet onderhand ook eens moeten gaan trouwen? Wanneer hun trouwplannen steeds realistischer lijken te worden, neemt de spanning tussen hen toe en komen ze erachter hoeveel ze van elkaar verschillen. Luc houdt van een flamboyant en extravert gezelschap, terwijl de introverte en rustige Oliver hier niets van wilt weten. Heeft het huwelijk wel kans van slagen?

 

Mijn ervaring:

Ondanks dat het het tweede deel was van de serie, was het niet moeilijk om in het verhaal te komen en jezelf in het verhaal te verliezen. Wel start het verhaal direct, en worden de personages niet meer geïntroduceerd. De schrijfstijl van Alexis Hall is vlot, levendig en luchtig. Marijne Thomas heeft het enorm goed weten te vertalen waardoor het verhaal nog altijd heel prettig en fijn leest.


Het hoofdpersonage Luc, is goed neergezet en uitgediept, je kan goed in Luc opgaan, al kan ik zijn opmerking die veelal al grap of sarcastisch bedoeld zijn niet altijd waarderen en vind ik sommige dingen die hij zegt en doet zelfs kwetsend. Toch heeft Alexis Hall het personage verfijnd en helder neergezet. Ook de andere personages heeft Alexis Hall op unieke en eigen wijze neergezet.


Het verhaal heeft een originele, verrassende en leuke verhaallijn. Het verhaal kent enorm leuke en onverwachte wendingen die echt de sfeer en het moment in het verhaal houden. Daarbij zijn sommige gebeurtenissen echt hilarisch en zal je ongetwijfeld net als ik hard om het verhaal en de gebeurtenissen kunnen lachen. Daarbij vind ik de verhaallijn vanuit het standpunt van twee homoseksuelen mannen ook enorm origineel. Al worden er wel heel veel stereotype beelden van de LHBTI-gemeenschap in het verhaal in beeld gebracht, dat vond ik persoonlijk soms een beetje over de top.


Husband material is een heerlijke, luchtige en enorm grappige roman/romcom. De originele verhaallijn van twee mannen die de druk van trouwen voelen is op een hele leuke en hilarische manier in beeld gebracht. De personages zijn goed en uniek neergezet en het verhaal neemt veel verrassende wendingen waardoor het een feest is om te lezen. Het verhaal kan prima als stand alone gelezen worden. Toch ben ik stiekem nu ook wel benieuwd naar het eerste deel. Zeker een leuke en mooie aanrader.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️,5


4 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page