top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Iedereen is mooi 2 – Claudia Vanzegbroeck

Na het heerlijke deel 1, was ik benieuwd hoe dit verhaal zou eindigen. Ik was een van de gelukkigen die deel mocht nemen aan de blogtour van Books & Butterflies. Super bedankt!

Nederlands | E-book | 9789464661224 | augustus 2022 | Uitgeverij Books & Butterflies |

Prijs €4,99


Voor het lezen:

Na het eerste deel dat me blij verrast had, keek ik erg uit naar het tweede deel. Ik wilde enorm graag weten hoe het avontuur en het verhaal van Kim zou aflopen, want deel 1 eindigde wel redelijk met een open einde. Ook de schrijfstijl van Claudia wist me blij te verrassen.

De cover van het tweede deel sluit enorm aan op deel 1. Ditmaal geen gele pump, maar een rode. Eigenlijk kan je er bijna niet omheen dat de covers bij elkaar horen.

 

Het verhaal:

Kimberly heeft weinig zelfvertrouwen. Ze wordt naar de beroemde styliste Stacey London gestuurd voor stijladvies. Zij laat Kim zien dat het niet gaat om gewicht of maten, maar het kiezen van de juiste stijl en kleuren. Langzaam groeit het zelfvertrouwen van Kim en begint ze steeds meer van de mode te genieten. Gisella, haar manager is lovend en de carrière van Kim verloopt in een stijgende lijn. De vertrouwensband tussen Gisella en Kim groeit, maar dan krijgt Kim een opdracht waarbij ze begint te twijfelen. Een artikel schrijven over een modeshow van de concurrent, die niemand meer is dan Shawn Delaney.

 

Mijn ervaring:

Na het heerlijke deel een, waren mijn verwachtingen voor het tweede deel dan ook hoog gespannen. Claudia Vanzegbroeck heeft een hele vlotte schrijfstijl waardoor je gemakkelijk in het verhaal opgaat. Het hoofdkarakter Kimberly begint in deel twee meer te groeien en je ziet haar veranderen, dit heeft Claudia goed weten te doen. Ook het karakter Shawn krijgt in dit tweede deel meer diepgang.


De verhaallijn is verrassend en sluit goed aan op het tweede deel. Toch neemt het verhaal twee wendingen die ik niet zag aankomen. Wel vond ik het enigszins twijfelachtig hoe het karakter Emma zo wist te veranderen en hier al niet kleine dingen van in het eerste deel te merken waren geweest, dat had het misschien net wat geloofwaardiger gemaakt. Wel weet Claudia door de wending het verhaal leuk en aantrekkelijk te houden waardoor je graag door wilt lezen. Ook bij dit deel was er een heftig onverwacht plot, maar anders dan natuurlijk bij deel een, heeft dit tweede deel dan wel echt een einde.


Deze feelgood/chicklit is een verrassend leuke aanrader om te lezen. Ik heb er enorm van genoten, wel raad ik je aan om met deel 1 te starten anders is het verhaal niet te volgen. Claudia heeft me blij verrast met haar schrijfstijl en ik kijk dan ook al uit naar haar volgende boeken.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️
6 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page