top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Iets nieuws onder de zon – Marieke Douwes

Ik zag dit boek op social media als aankondiging langs komen en was gelijk enthousiast. Deze feelgood-serie wil ik lezen!

Nederlands | E-book | 9789402767872 | 01 september 2022 | 224 pagina's

Adobe ePub | Uitgeverij HarperCollins | Prijs €7,99


Voor het lezen:

Deze serie stond al zo lang op mijn wensenlijstje om te gaan lezen. Maar nu met mijn Kobo Plus abonnement is het eindelijk tijd om daar verandering in te brengen. Ik heb al veel enthousiaste recensies gelezen over haar eerste twee delen van deze serie, dus ook ik wil hiervan gaan genieten. Door enthousiaste recensies heb ik hoge verwachtingen, ondanks dat ik nog niets van Marieke Douwes gelezen heb. De vrolijke en illustratieve cover belooft in ieder geval een heerlijke feelgood.

 

Het verhaal:

Het eerste deel van de driedelige feelgood serie van De duinen van Westzand. Geniet van strand, zee, liefde in het fictieve Noord-Hollandse kustdorpje.

Het leven van de vijfentwintigjarige Daphne is een beetje stilgevallen. Ze leeft niet echt een sociaal leven na het overlijden van haar vader, woont nog altijd bij haar moeder thuis en ook haar baan bij het makelaarskantoor maakt haar niet gelukkig. Haar moeder weet de oplossing, een paar maanden Westzand. Rina, de flamboyante vriendin van de familie runt een eigen winkel en kan wel wat extra hulp gebruiken. Daphne grijpt deze kans met beide handen aan.

Al snel heeft Daphne hier helemaal haar plek gevonden. Niet alleen de plek van zand, zee en een lief zwerfgeitje weten haar hart op hol te laten slaan. Terwijl de tijd verstrijkt en de terugkeer naar huis steeds dichterbij komt, moet Daphne een besluit nemen; waar is haar thuis?

 

Mijn ervaring:

Wat een heerlijk eerste deel van de serie is dit. Na het lezen van dit eerste deel kijk ik alleen maar enorm uit naar de volgende twee delen. Het verhaal is geschreven vanuit het hoofdpersonage Daphne. Marieke Douwes heeft het personage enorm goed weggezet en je kan er helemaal in opgaan. Daardoor zat ik gemakkelijk helemaal in het verhaal en kon ik het verhaal maar moeilijk weg leggen. Marieke Douwes heeft absoluut de schrijfstijl van een feelgood te pakken. Ze schrijft vlot en krachtig en weet emoties en gevoelens goed onder woorden te brengen.


Het verhaal heeft een hele leuke verhaallijn, waarbij liefde, familie en humor de boventoon in de verhaallijn spelen. Marieke weet een heerlijk tempo in de verhaallijn te houden, met heerlijke ups en downs, plotselinge wendingen en een flinke dosis humor. Hierdoor was het voor mij dan ook een verhaal dat ik in twee dagen uitgelezen heb. Ik kon er geen genoeg van krijgen. Mede doordat ik wilde weten wat de keuze van Daphne zou zijn. Het verhaal heeft, zoals je van een feelgood mag verwachten, een perfect en heerlijk einde.


Dit eerste deel is een heerlijk begin dat alleen maar smaakt naar meer leesplezier. Het is echt een heerlijke verhaallijn waar je compleet in op gaat en weg droomt van strand, zee, schattige geitjes, liefde en dat gepaard met een flinke dosis humor. Mocht je deze serie nog niet gelezen hebben, dan raad ik je deze heerlijke feelgood serie van harte aan.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

16 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page