top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Ik heb het gemaakt – Chantal Claassen

Van Uitgeverij Zomer & Keuning kreeg ik de kans om deel te nemen aan de blogtour van de lang verwachte nieuwe feelgood van Chantal. Dank je wel

Nederlands | Paperback | 9789020553673 | 01 mei 2024 | 304 pagina's Uitgeverij Zomer & Keuning | Prijs €16,99


Voor het lezen:

Na het lezen van de Beachclub Esperanza serie, zat ik als inmiddels groot fan van Chantal Claassen vol smacht te wachten op een nieuwe feelgood van haar. En na lang geduld hebben, dat heb ik totaal niet, is het moment eindelijk daar. Gelukkig kreeg ik van Uitgeverij Zomer & Keuning de kans om deel te nemen aan de blogtour, waardoor ik de feelgood nog voor de verschijningsdatum al kon lezen. Ik heb hoge verwachtingen de knalgele cover springt er met de magenta roze jurk heerlijk vrolijk uit en roept zonder twijfel een feelgood gevoel bij me op.

 

Het verhaal:

Fabiënne heeft hard gewerkt voor haar succes en is inmiddels een enorme succesvolle zakenvrouw. Wel worstelt ze nog altijd met haar verleden. Door haar harde werk kan ze nu genieten van een luxeleventje in de top van de mode-industrie. In het geheim heeft ze een relatie met Max, de directeur van een groot Nederlands modemerk. Wanneer ze naar Parijs gaat voor een businesstrip, slaat het noodlot toe en komt ze enkele uren in een lift vast te zitten. Daar ontmoet ze de knappe, gevoelige Adam, die haar met andere ogen naar haar succesverhaal laat kijken. Haar weggestopte verleden komt omhoog, de periode waaraan ze liever niet terug denkt. Zou Fabiënne haar echte geluk kunnen vinden?

 

Mijn ervaring:

Wat een onwijs mooie, ontroerende en heerlijke feelgood heeft Chantal Claassen weer weten te realiseren. Het is een boek om even compleet in te verdwijnen en weg te dromen in de luxueuze modewereld waarin Fabiënne zich bevindt. Chantal Claassen heeft een hele vlotte, levendige en luchtige schrijfstijl, maar wel op zo'n wijze dat ze enorm veel sfeer, emotie en gevoel gedurende het verhaal bij je binnenkomt.


Het hoofdpersonage Fabiënne is geweldig, doordacht en met aandacht en finesse neergezet. Naast het zelfverzekerde, doortastende en gemotiveerde personage dat niet terugdeinst voor een uitdaging en vecht voor wat ze wil, heeft Chantal Claassen ook een mooie diepgang en geschiedenis gelegd. Daarbij weet ze niet alleen Fabiënne maar ook de andere personages in het verhaal heel natuurlijk, realistisch en met gevoel en aandacht neer te zetten. Hierdoor weten de personages en de gebeurtenissen die ze meemaken je echt te raken.


Het verhaal heeft een hele mooie, ontroerende en sterke verhaallijn. Naast het prachtige verhaal over de modewereld waarin Fabiënne zich bevindt en een mooi liefdesverhaal (met ups en downs) weet Chantal Claassen in het boek ook een bijzondere en heftige diepgang te brengen. Ze weet dit op zo'n wijze te doen dat het verhaal niet zwaar wordt, want ook de zware momenten weet ze luchtig te krijgen met grappige gebeurtenissen als het inlegkruisjes incident. Lange tijd blijft het onduidelijk wat er achter Fabiënne schuilgaat, dat ze voor iedereen probeert te verbergen. Doordat we iedere keer stukjes informatie krijgen over het verleden, bouw je de puzzelstukjes op en weet Chantal Claassen je als lezer tot aan het einde nieuwsgierig te houden naar de afloop en de beslissingen die Fabiënne met haar leven gaat maken. En je wordt niet teleurgesteld, het einde is echt grandioos.


Ik heb het gemaakt is een prachtige, ontroerende en mooie feelgood. De personages zijn realistisch en met enorm veel aandacht en gevoel neergezet en uitgediept. En het is echt een feelgood met diepgang die heerlijke ups en downs, drama, tranen momentjes en hilarische gebeurtenissen kent. Hou je van fashion, glamour, liefde, diepgang en een mooie diepgang? Dan moet je deze feelgood absoluut gaan lezen!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️+







5 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page