top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Ik mis je – Gillian King

Ik heb met veel plezier al meerdere boeken van Gillian King gelezen, maar deze ontbrak nog.

Nederlands | Digitaal luisterboek | 9789020535624 | 24 juli 2020 | Speelduur: 08:48:44 minuten | Uitgeverij Zomer&Keuning | Prijs €12,99


Voor het lezen:

Ik heb inmiddels al van meerdere boeken van Gillian King genoten, die me allemaal erg aanspraken en waarvan ik echt genoten heb. Dit boek ontbreekt nog op mijn lijstje, dus hoogste tijd om hiervan te gaan genieten. Ik hoop op weer een heerlijke en ontroerende feelgood met veel grappige momenten.

 

Het verhaal:

Charlotte en Bo zijn beste vriendinnen. Na een avondje stappen krijgen ze een auto-ongeluk. Bo overlijdt hierbij. Charlotte gaat kapot van verdriet en schuldgevoel en vertrekt uit Wassenaar om zo een nieuw leven op te bouwen en los te komen van Bo en haar broer Carsten, waarop ze stapelverliefd is. Ze valt voor de mooie praatjes van James, een jongen waarvan iedereen al op afstand ziet dat hij slecht nieuws is. Charlie raakt verder verwijderd van Carsten en James krijgt haar in zijn greep. Het lukt haar niet om dit te doorbreken, tot ze tien jaar later terugkeert naar Wassenaar.

 

Mijn ervaring:

Ook dit verhaal van Gillian King is zonder twijfel weer een heerlijke, ontroerende en mooie feelgood waar je van het begin tot het einde van geniet. Met haar heerlijke vlotte, levendige en sfeervolle schrijfstijl weet Gillian King je zonder twijfel mee het verhaal in te trekken. Het verhaal is voorgelezen door Sandra Jonkman die een fijn stemgeluid en spreektempo heeft.


We volgen het verhaal van Charlotte. Het realistische en natuurlijke personage is met veel gevoel, aandacht en detail neergezet. Hierdoor kan je gemakkelijk mee gaan met Charlotte/Charlie en komen de dingen die ze meemaakt en ervaart echt bij je binnen. Ook de andere personages zijn heel verschillend, leuk en op unieke wijze neergezet. Hierdoor voelt het complete plaatje erg natuurlijk.


Het verhaal heeft een heftige en aangrijpende verhaallijn. Door de gebeurtenis aan het begin weet Gillian King je echt te grijpen. Het verhaal is een op en top feelgood met heerlijke ups en downs, drama, heftige en aangrijpende momenten, ontroerende en mooie momenten en een heerlijke dosis humor. Ofwel de perfecte mix, die bij Gillian mooi in balans is. Met een prachtig, mooi en ontroerend en enigszins zoetsappig einde sluit het mooie verhaal af.


Ik mis je is een onwijs mooie, ontroerende en prachtige feelgood. Het is vlot, levendig en met veel gevoel en sfeer geschreven, waardoor je compleet in het verhaal onder gaat. Zeker door de realistische personages en de mooie en aangrijpende ups en downs en de heerlijke humor. Absoluut een must-read!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

6 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page