top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Ik ontmoet je bij de I – Jonne ten Duis

Ik kreeg van De verhalenfabriek weer een heerlijk tussendoortje om te lezen en te recenseren. Dank je wel!

Nederlands | E-book | 9789461098726 | 11 februari 2024 | 120 pagina's | Adobe ePub Uitgeverij De Verhalenfabriek | Prijs €5,99


Voor het lezen:

Na het lezen van Ik volg je tot de laatste letter ben ik super nieuwsgierig naar de tweede novelle van Jonne ten Duis. Ik heb erg genoten van haar vorige novelle, waardoor ik goede verwachtingen en echt zin heb om aan deze novelle te beginnen. De twee novelles sluiten in illustratiestijl mooi op elkaar aan. Wel is dit een losstaand verhaal van haar andere novelle.

 

Het verhaal:

Elize is dol op lezen en wanneer ze in haar lievelingsboek een geheimzinnig briefje aantreft, staat haar hart in vuur en vlam. Wie is de afzender van dit briefje? Ze is ervan overtuigd dat de schrijver van dit berichtje zonder twijfel te Ware is. Hij is niet alleen knap, houdt van dezelfde soort boeken en kan prachtige gedichten schrijven. Maar is dat wel zo? Of is de fantasie van Elise echt op hol geslagen?

 

Mijn ervaring: Jonne ten Duis heeft een heerlijke vlotte, levendige en luchtige schrijfstijl, dit is precies wat je bij een feelgood verwacht. Haar sterke en goede dialogen weten de korte novelle tot leven te brengen, waardoor je even weg kan dromen van het romantische verhaal van Elise.


We volgen dus Elise een lieve, wat onzekere en jonge vrouw die dol is op het lezen van boeken en daarnaast bezig is in haar dansstudio. Het is een redelijk doorsnee personage, waardoor je als lezer gemakkelijk met haar mee in het verhaal kan gaan. Ook de andere personages, en met name haar zus, zijn erg leuk neergezet. Ze vormen een leuk, divers geheel.


Het verhaal heeft een vrij vlotte verhaallijn, waarbij we naast het liefdesleven van Elise ook lezen over haar dansstudio en de ontwikkelingen daarvan. Toch weet Jonne ten Duis precies de balans te vinden, dat de novelle niet te veel verhaallijn krijgt. Het verhaal heeft leuke wendingen en gebeurtenissen, al zie je de meeste wel aankomen, het is hoe dan ook een heerlijke, leuke en mooie novelle om bij weg te dromen.


Ik ontmoet je bij de I is een hele leuke, mooie en heerlijke novelle om even bij weg te dromen. Het is vlot, krachtig, levendig en lekker luchtig geschreven. De leuke personages brengen het verhaal echt tot leven. Mocht je nog op zoek zijn naar een heerlijk tussendoortje en een feelgood, dan moet je absoluut deze gaan lezen. 


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

12 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


Les commentaires ont été désactivés.
bottom of page