top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Ik pleit voor jou – Marijke Vos

Een boek die al een lange tijd op mijn verlanglijstje stond. Aangezien dat hij nu als luisterboek in mijn bibliotheek verkrijgbaar was, leek me dit een perfect moment om eens van het boek te gaan genieten tijdens mijn dagelijkse wandelingen.

Nederlands | Luisterboek | 9789402760149 | juni 2020 | Verteller: Christel Schimmel | Speelduur: 08:26:26 | Uitgeverij HarperCollins


Voor het lezen:

Dit boek staat al lange tijd op mijn verlanglijstje. Na het lezen van Wedden dat ik blijf en De eekhoorntjesaffaire en Van Chanel naar Flanel staan ook alle andere boeken van Marijke op mijn verlanglijstje. Gelukkig zag ik dit boek in mijn bibliotheek beschikbaar als luisterboek. Het perfecte moment het boek te lenen en ervan te gaan genieten tijdens mijn wandelingen in de natuur. De cover is prachtig.

 

Het verhaal:

We volgen Jenna, een jonge en enorm ambitieuze advocate die alles op alles zet voor een promotie, maar een uit de hand gelopen vrijdagmiddagborrel gooit roet in het eten. Ze verliest namelijk enorm belangrijke documenten en tot overmaat van ramp kotst ze over de gaatjesschoenen van een onbekende man die haar probeert te helpen. Janna krijgt de allesbepalende kans van haar baas: het in goede banen leiden van een vechtscheiding van twee BN'ers. Ze doet haar uiterste best voor de Gooise cliënte die niet om uit te staan is, maar dan treft ze de advocaat van de tegenpartij: de man met de gaatjesschoenen.

 

Mijn ervaring:

Het verhaal is voorgelezen door Christel Schimmel. Ik heb nog niet eerder een luisterboek van haar gehoord, maar ze heeft een prettige stem en een prettig spreektempo.


We volgen het verhaal door de ogen van Janna een jonge en enorm ambitieuze advocate. Het karakter heeft Marijke Vos enorm goed weten op te bouwen. Je krijgt een enorm goed beeld van haar gedachtes en kijk op de wereld en situatie waardoor dat je je goed in Jenna kan verplaatsen en met haar mee kan leven. Gedurende het verhaal laat Marijke Jenna ook echt evolueren en een mooie groei in ontwikkeling en inzichten doormaken. Ook de andere karakters in het verhaal zijn enorm uniek en goed uitgewerkt.


Het verhaal volgt een chronologische volgorde waardoor dat het verhaal zich gedurende de tijd opbouwt. Marijke is een talent in prachtige dialogen neerzetten en ook de gevoelens en emoties weet ze prachtig gedurende het verhaal aan bod te laten komen. Het verhaal neemt enorm leuke en soms ook verrassende wendigen waardoor dat ik als luisteraar echt geboeid blijft van het begin tot het einde. Na het plot toe wist Marijke de spanning en emoties goed op te bouwen waardoor het nog altijd onzeker bleef hoe de situatie zou eindigen. Het heerlijke epiloog aan het einde maakte het verhaal wel echt tot een klapper van een feelgood-einde.


Ik heb enorm genoten van dit luisterboek van Marijke Vos. Tot nu toe hebben werkelijk alle boeken van Marijke me weten te verrassen van een goed, uniek en originele verhaallijn en verhaal. Ik ben dan ook enorm benieuwd hoe haar andere boeken me nog gaan bevallen.

Ook dit boek raad ik zeker weer aan voor de feelgood-liefhebber. Het is er weer eentje om van te smullen.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5
8 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page