top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Ik red me wel – Leanne Pots

Ik kreeg van Uitgeverij KokBoekencentrum en Feelgood met een hart mee te doen aan de blogtour en het nieuwe boek van Leanne Pots te lezen en te recenseren. Dank je wel.

Nederlands | Paperback | 9789029734219 | 06 april 2023 | 304 pagina's KokBoekencentrum | Prijs 22,99


Voor het lezen:

Toen ik deze feelgood serie als aankondiging bij KokBoekencentrum en Feelgood met een hart langs zag komen, wist ik niet hoe snel ik mijn kans moest grijpen om me aan te melden voor de uitnodiging van de blogtour oproep. Ik was dan ook dolenthousiast toen ik de mail kreeg dat ik een van de uitverkoren was die hieraan deel mocht nemen. Dank je wel!

Het is mijn eerste kennismaking met de schrijfster Leanne Pots, maar de cover is zo uitnodigend en zeker omdat ik dol ben op feelgood, natuur en dieren, lijkt me dit een feelgood die me op het lijf geschreven is. Ik sta dan ook te stuiteren om het boek te gaan lezen.

 

Het verhaal: Een oer-Hollandse feelgoodroman over een bijzondere zomer op het platteland.

Nora is een vrouw die opgaat in haar stadsleven. Haar doel is zelfstandig en onafhankelijk zijn. Na het voorbeeld van haar moeder wil ze zich nooit afhankelijk maken van een man. Nora erft het zomerhuisje van haar oma in een afgelegen dorp in Twente, als ze hier vier weken onafgebroken gaat logeren. Hier aangekomen, besluit Nora het huisje op te gaan knappen, zodat ze het na vier weken kan verkopen. Al snel ontmoet ze de knappe buurman en boer Abel. Hij wil haar graag helpen, maar zelfstandige Nora moet hier niets van weten. Al snel blijkt dat ze bepaalde dingen toch niet alleen kan. En besluit ze zijn hulp aan te nemen met als tegendienst hem een paar dagen mee te helpen op de boerderij. Wanneer ze elkaar beter leren kennen, bloeit er toch wat tussen hen op. Maar Nora is vastbesloten dat niets met boerenleven heeft en Abel is ervan overtuigd niks met een stadsmeisje te gaan beginnen. Ze besluiten voor een zomerromance te gaan, maar is dat de oplossing?

 

Conclusie:

Het verhaal kent een heerlijke opbouw en al snel zit je compleet in dit heerlijke verhaal. Leanne Pots schrijft vlot, krachtig en weet alles zo levendig te beschrijven en levendige dialogen neer te zetten dat je je op het Twentse platteland bij Nora waant. Ook het huisje van oma is geweldig beschreven, ik zag het helemaal voor me. Het personage Nora is enorm goed uitgediept, deze zelfstandige en krachtige vrouw wist gelijk mijn hart te veroveren. Haar denk- en handelwijze voelde zo herkenbaar, dat ik haar precies in haar keuzes snapte. Ook Abel is enorm leuk en goed neergezet, deze Twentse boer is echt te leuk.

De verhaallijn is goed neergezet en heeft diepgang. De leuke wendingen die het verhaal neemt zorgen ervoor dat het verhaal een feest om te lezen blijft. Ook opa en de boerderijdieren wisten me ook echt te ontroeren, al zit er ook de nodige humor in het verhaal waardoor het heerlijk luchtig blijft. Het plot was echt mooi en bevatte een duidelijke boodschap, ik heb echt een paar keer goed moeten slikken, want deze kwam wel echt bij me binnen. Ik red me wel is een heerlijke zomerse feelgood, die je mee neemt naar het Twentse platteland. Leanne Pots schrijft enorm vlot en krachtig, maar ook enorm levendig. Je waant je, tijdens het lezen, compleet op het platteland. De verhaallijn is sterk, mooi en wist me met het plot echt te raken. Ik kan dan ook niet wachten om het tweede deel te gaan lezen.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️75 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page