top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Ik wist het – Chantal van Gastel

Ik zag de aankondiging dat er een verfilming zou komen van een boek van Chantal van Gastel. Aangezien ik haar boek nog niet gelezen had en in mijn beleving boeken beter zijn dan de films werd het hoogste tijd dit boek eens te gaan zoeken. In de bibliotheek vond ik het luisterboek.

Nederlands | Luisterboek | 9789044355581 | augustus 2018 | The House of Books


Voor het lezen:

Ik zag de aankondiging dat er een verfilming zou komen van een boek van Chantal van Gastel. Die nu ook inmiddels in de bioscopen draait. Aangezien ik haar boek nog niet gelezen had en in mijn beleving boeken beter zijn dan de films werd het hoogste tijd dit boek eens te gaan zoeken. In de bibliotheek vond ik het luisterboek. Ik verwacht een heerlijke feelgood, die me een lach een traan en als klapper een heerlijk zwijmelend en mooi einde gaat geven.

 

Het verhaal:

Mia Robbins volgt haar intuïtie. Ze zegt haar goede baan op en begint haar eigen bloemwinkel, ondanks de twijfels van haar familie en vriendinnen. Niet in het nieuwe centrum, maar op het oude stationsplein die volgens haar enorme charme heeft. Ze zet alles op alles om van haar droom een succes te maken. Haar intuïtie brengt haar meer dan dat ze ooit had verwacht. Ze ontmoet Feo, haar droomman. Vervolgens begint ze op mysterieuze wijze boodschappen door te krijgen. De verslaggever, Axel, ook wel "De Haai" genoemd krijgt hier lucht van. Is dit het bijzondere verhaal waar hij altijd al naar op zoek was? Durft Mia haar gevoel en intuïtie te blijven volgen? Mag ze zich met het leven van anderen bemoeien? Hoe kan ze de man van haar dromen ook de man van haar leven maken?

 

Mijn ervaring:

De vertelster van het luisterboek heeft een aangename stem en spreektempo.

We volgen het verhaal door de ogen van Mia, waardoor je als luisteraar echt met Mia mee kunnen leven en voelen. Hierdoor ontwikkel je een sterke band met het hoofdkarakter.


Het is een enorm leuk, origineel en verrassend verhaal vol bijzondere wendingen. Door de intuïtie van Mia komen er de meest bijzondere dingen op haar pad en in haar leven. De alle gebeurtenissen en bijzondere wendingen blijf je enorm geboeid en kan je maar moeilijk stoppen met het luisteren van dit geweldige boek. Chantal weet het verhaal zo enorm goed te beschrijven dat je je helemaal in het leven en de bloemwinkel van Mia waant. Ook de andere karakters zijn enorm leuk, goed en uniek uitgewerkt. Deze variatie aan persoonlijkheden maakt dat het heel geloofwaardig en kloppend voelt.


Chantal van Gastel weet met haar verhaal enorm goed verschillende emoties in het verhaal op weten te roepen, een lach, een traan, verbazing, ongeloof, alles lijkt de revue te passeren gedurende het verhaal. Het is mijn eerste kennismaking met het schrijfwerk van Chantal van Gastel maar dit smaakt hoe dan ook naar meer. Mijn interesse voor haar talent heeft ze bij mij zeker te weten wekken en ik kijk dan ook uit naar meer van haar te gaan ontdekken.


Dit verhaal is als boek, e-book of luisterboek is hoe dan ook een geweldige aanrader voor iedereen die van heerlijke feelgoods houdt.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
7 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page