top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Ik zal je vinden – Daphne Benedis-Grab

Ik kreeg van Uitgeverij de Fontein de kans om weer een nieuwe thriller uit de Politie niet betreden serie te lezen en te recenseren, dank je wel!

Nederlands | E-book | 9789026172366 | 26 maart 2024 | 133 pagina's | Adobe ePub Uitgeverij de Fontein | Prijs €9,99


Voor het lezen:

De politie niet betreden serie van Uitgeverij de Fontein vind ik een geweldige spannende thriller serie waarin iedere keer een andere schrijver met een spannende jeugdthriller verschijnt. Ditmaal is het een boek van Daphne Benedis-Grab. Deze schrijfster is voor mij nog onbekend, maar omdat hij in deze serie verschijnt, heb ik wel direct hoge en goede verwachtingen. Op de cover zien we een bos bij nacht met 3 schaduwen van kinderen. De titel is in een spannend lettertype op de boom gezet.

 

Het verhaal:

Nicky, de grote en vervelende pestkop van school, verdwijnt tijdens een schoolkamp spoorloos. De drie klasgenootjes Olivia, Lep en Grace hebben weinig met elkaar gemeen, maar slaan wel hun handen ineen om op zoek te gaan naar Nicky. In de eerste instantie balen ze wanneer ze met hem in een huisje worden ingedeeld. Wanneer hij die ochtend niet meer in zijn bed ligt en hij spoorloos lijkt verdwenen, weten ze dat zij de laatste zijn die hem hebben gezien. De politie start direct een onderzoek. Olivia, Leo en Grace hebben alle drie hun eigen reden om Nicky terug te vinden, zal het hen lukken?

 

Mijn ervaring: Wat een mooi, indrukwekkend en goed verhaal heeft deze nieuwe jeugdthriller uit de Politie niet betreden serie. Daphne Benedis-Grab heeft een vlotte, krachtige en levendige schrijfstijl. Waardoor het verhaal gemakkelijk en fijn leest. De verhaallijn heeft een hoog tempo en bevat krachtige en realistische dialogen.


De vier kinderen waarom het verhaal draait, zijn vier unieke, totaal verschillende kinderen met geheel eigen interesse en persoonlijkheid. Ze zijn alle vier goed neergezet en met name het personage Nicky is goed uitgediept. Daarbij zijn het hele natuurlijke en realistische personages met hun sterke en zwakke kanten.


Het verhaal heeft een sterke en spannende opbouw. Daphne Benedis-Grab begint het verhaal met een verhoor aan Gracie, waardoor je als lezer direct getriggerd wordt en nieuwsgierig wordt naar de verdwijning van klasgenootje Nicky. Langzaam ontvouwt het verhaal zich en wordt er meer duidelijk over het personage. Ook de kijkt van de drie andere personages op Nicky zet je in het begin even op het verkeerde spoor. Het is een indrukwekkend, sterk en goed verhaal waarin Daphne Benedis-Grab de kijk op pesten, de achtergrond en de invloed vanuit verschillende standpunten belicht.


Ik zal je vinden is een indrukwekkende, spannende en originele thriller uit de serie Politie niet betreden. Daphne Benedis-Grab heeft een levendige, vlotte en krachtige schrijfstijl en het verhaal kent een vlot en hoog tempo in de verhaallijn. De personages zijn realistisch, divers en goed neergezet. Daphne Benedis-Grab heeft het onderwerp pesten in een spannende jeugdthriller weten te verwerken. Ik ben erg onder de indruk.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

24 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

댓글


댓글 작성이 차단되었습니다.
bottom of page