top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Illusions – Aprilynne Pike

Eindelijk kwam dan het derde deel uit van deze serie. Wat keek ik er naar uit om het verhaal van Laurel te vervolgen. Ik kreeg van Dutch Venture Publishing de kans deel te nemen aan de blogtour. Dank je wel.

Nederlands | Paperback | 9789493265448 | 14 april 2023 | 300 pagina's Uitgeverij Dutch Venture Publishing | Prijs €18,95


Voor het lezen:

De cover van het derde deel sluit perfect aan op de twee voorgaande delen van de serie, die zwart en rood van kleur waren. Wederom komen het blad en de structuur prachtig en subtiel naar voren en zijn er ditmaal bloemen bijgevoegd. De twee voorgaande delen heb ik met zoveel liefde en plezier gelezen, dat ik graag verder wil in het avontuur van Laurel. Ik heb hoge verwachtingen.

 

Het verhaal:

Tamani heeft zich inmiddels zo ver ontwikkeld dat hij de persoonlijke schildwacht is van Laurel. Hij zou alles doen om haar te beschermen en veilig te houden. Niet enkel omdat het zijn plicht is als elf, maar ook omdat hij enorm veel van Laurel houdt. Laurel is nog altijd met David. Daarom is Tamani lange tijd vertrokken, nadat Laurel hem smeekte hem met rust te laten. Laurel is nog altijd ervan overtuigd dat David de juiste keuze was. Wanneer haar leven net weer normaal lijkt te worden, dreigt er weer opnieuw gevaar. Er komt een nieuwe student op school, Yuki, die iets verborgen blijkt te houden. Opnieuw moet Laurel zich tot Tamani en zijn hulp wenden, hij moet haar opnieuw beschermen. Al snel blijkt dat Avalon met een gevaar bedreigd wordt dat geen enkele elf voor mogelijk hield.

 

Mijn ervaring:

Ondanks dat het even geleden was dat ik deel één en twee las, merk ik dat ik enorm gemakkelijk weer terug in de verhaallijn en het leven van Laurel zit. Het verhaal sluit perfect aan op het tweede deel, waardoor de verhaallijn mooi doorloopt.

Aprilynne Pike heeft een levendige, vlotte en krachtige schrijfstijl. Het is absoluut geschreven als young adult, het verhaal leest gemakkelijk en er zit een heerlijk tempo in de verhaallijn met goede wendingen. Het is een fantasy verhaal, maar Aprilynne Pike weet het zo te beschrijven dat je je een helder beeld kan maken van het verhaal en de gebeurtenissen.


De verhaallijn is origineel, spannend en goed en bevat weer een heerlijk vleugje romance. Precies wat je bij Aprilynne Pike verwacht. Het is leuk dat je de personages steeds beter leert kennen gedurende de verhaallijn en dat je ze ook echt ziet evolueren en langzaam aan volwassen ziet worden. Ook in dit verhaal zit weer een hoop spanning en sensatie, al moet ik zeggen dat ik verrast was door het einde. Voor mij stopte het boek ditmaal te abrupt, waardoor ik met enige verwarring achter bleef. Hopelijk duurt het dan ook niet lang voordat ik verder kan met het vierde deel van deze serie.


Illusions is het derde deel van de serie. De verhaallijn sluit goed aan op voorgaande delen, die je wel echt gelezen moet hebben voordat je aan dit boek begint. Aprilynne Pike heeft een levendige, vlotte en krachtige schrijfstijl, waardoor het verhaal lekker leest en je er heerlijk in op gaat. Voor de liefhebbers van onder andere Twilight, is deze serie zeker een aanrader. Het verhaal heeft ditmaal wel een abrupt einde, dat heeft me teleurgesteld. Ik wacht vol spanning op deel vier.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️
6 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page