top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

In de naam van de kroon – Michelle Griep

Aangezien binnenkort deel twee van deze serie verschijnt, hoogste tijd om deel één te lezen.

Nederlands | E-book | 9789029731508 | 06 juli 2021 | 296 pagina's | Adobe ePub KokBoekencentrum | Prijs €9,99


Voor het lezen:

Ik zag op Instagram de aankondiging dat van dit boek binnenkort het tweede deel zal verschijnen. De flaptekst maakte daarin enorm nieuwsgierig dat ik direct deel één ging opzoeken. Ook deze flaptekst maakte me enorm nieuwsgierig, waardoor ik snel aan dit boek ben begonnen. De cover heeft een uitnodigende en spannende cover die helemaal past bij een spannende historische roman. Het is het eerste boek dat ik van schrijfster Michelle Griep ga lezen, dus ik ben enorm benieuwd naar haar schrijfstijl.

 

Het verhaal:

Een spannende detectiveroman die zich afspeelt in Victoriaans Londen in de 19e eeuw. Agent Jackson Forge is naar Londen gekomen met als voornemen de straten van Londen veiliger te maken. Dan wordt hij zelf het slachtoffer van een zwendel, waarbij hij alles op alles zet om de dievegge te arresteren, helaas is ze hem te snel af. Wanneer Londen geteisterd wordt door een serie moorden, loopt hij de dievegge Kit opnieuw tegen het lijf. Ze blijkt een cruciale rol in deze zaak te spelen. Kit en Jackson besluiten samen te werken en al snel komt Jackson erachter dat de wereld toch wat anders in elkaar zat als hij gedacht had. Misschien is Kit zo slecht nog niet...

 

Mijn ervaring:

Wat een mooie en heerlijke spannende detectiveroman. Het verhaal is niet te spannend, te romantisch maar kent de perfecte balans tot die twee. Daarbij heeft Michelle Griep zich goed in de situatie van Londen in de 19e eeuw verdiept, want ze weet dit op levendige en prachtige wijze te beschrijven. Je waant je even helemaal gedurende het verhaal in Victoriaans Londen.


De personages zijn enorm goed uitgediept en op krachtige wijze neergezet. Kit was absoluut mijn favoriete personage, en ik kon dan ook enorm van haar gebeurtenissen en acties genieten. Jackson is ook echt sterk neergezet.


Het duurde een paar hoofdstukken voordat ik compleet in de verhaallijn zat, maar toen ik er eenmaal in zat ging ik ook compleet in het boek op. Het boek bevat enorm veel onverwachte wendingen en gebeurtenissen en plottwists wat het verhaal echt tot aan het einde spannend houdt. Daarbij wist het plot nog even me grandioos te verrassen met een mooi, krachtig en sterk einde.


In de naam van de kroon is een erg mooie en goed geschreven spannende historische detectiveroman. De levendige schrijfstijl brengt het verhaal op prachtige wijze tot leven. Daarbij weten de plottwists en het uiteindelijke einde van dit verhaal me echt positief te verrassen. Ik heb genoten en ik kan niet wachten op het tweede deel.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

8 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Komentarai


Komentavimas išjungtas.
bottom of page