top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

In de schaduw – Liz Nugent

Eindelijk kan ik dan gaan genieten deze sinistere en veelbelovende thriller! A.W. Bruna bedankt voor het recensie-exemplaar!

Nederlands | Paperback | 9789400515505 | 24 mei 2023 | 368 pagina's A.W. Bruna Uitgevers | Prijs €22,99


Voor het lezen:

Toen ik de aankondiging en met name de veelbelovende flaptekst van deze thriller las, wist ik direct dat ik deze moest lezen. Gelukkig kreeg ik ook nog eens van A.W, Bruna Uitgevers de kans deze veelbelovende thriller te lezen en te recenseren. Dank je wel. De simplistische cover van een boom met kluit en de simpele typografie die hier perfect op afgestemd is, vormen een mooi geheel. Terwijl de meeste thrillers donker en duister van kleur zijn, is deze thriller licht, waardoor hij tussen de andere covers duidelijk opvalt. Ik heb nog niets gelezen van Liz Nugent, dus ik ben erg benieuwd.

 

Het verhaal:

Lydia Fitzsimons en Andrew, een succesvolle advocaat, en hun zoon Laurence hebben een perfect leven en wonen in een statig huis in Dublin. Maar in dat huis gaan duistere geheimen schuil. Andrew was namelijk absoluut niet van plan Annie Doyle te vermoorden, alleen helaas liepen de gemaakte afspraken anders. Wanneer Laurence het geheim van zijn ouders ontdekt, komen er krachten in werking die een vernietigende, beklemmende en schokkende climax brengen.

 

Mijn ervaring:

Het verhaal begint met een schokkend proloog van Lydia en Andrew die Annie Doyle van het leven beroven en besluiten haar lichaam te verbergen en deze voor de buitenwereld verborgen te houden. Door dit heftige en schokkende begin wordt je als lezer enorm nieuwsgierig naar de rest van het verhaal.


Het verhaal wisselt per hoofdstuk tussen verschillende perspectieven, van Lydia, Karen (de zus van Annie) en Laurence. Deze drie totaal verschillende personages zijn enorm goed uitgediept en neergezet. Daardoor kan je in alle drie de verhaallijnen van de personages opgaan en omdat ze elkaar overlappen krijg je vanuit verschillende blikvelden een goede kijk op de situatie en gebeurtenissen. Daarbij weet Liz Nugent op verbluffend sterke wijze een sfeer en spanning in de verhaallijn te brengen en weet ze ook op bijzonder sterke en realistische wijze het spanningsveld tussen de personages voor de lezer voelbaar te maken. Het is echt een verhaal dat op je gevoel weet in te spelen. Liz Nugent schrijft vlot, realistisch en levendig en de verhaallijn is enorm goed uitgediept en afgewerkt. Naarmate het verhaal vordert weet Liz Nugent enorm goed de spanning en sfeer op te bouwen. Met het plot wist ze me dan ook te shockeren en van mijn sokken te blazen. Ik had een hoop verwacht, maar dit niet. Wat een heftig en schokkend einde.


In de schaduw, is een meeslepende, levendige en realistische pageturner. Liz Nugent schrijft vlot en levendig en weet de personages enorm goed uit te diepen. Het is echt een verhaal dat op je gevoel speelt en een enorm duistere en ongemakkelijke spanning weet op te roepen. Het plot is schokkend, huiveringwekkend en heftig. Echt, wat een geweldige en originele thriller! Absolute must-read!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

13 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page