top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

In een ander licht – Joke Lanting

Ik van Uitgeverij Hamley Books de kans om deze veelbelovende psychologische thriller te lezen en te recenseren. Dank je wel.

Nederlands | E-book | 9789464661897 | 16 november 2023 | Adobe ePub Uitgeverij Hamley Books | Prijs 8,99


Voor het lezen:

Een nog voor mij onbekende schrijfster, dus dit boek gaat echt een ontdekking worden. Ik heb nog geen idee wat ik kan verwachten van deze schrijfster. De cover is uitnodigend en toont een silhoutte van een vrouw vanaf de zijkant in de natuur. Met op de achtergrond een zonsondergang. De titel is op prachtige wijze bij het beeld gevoegd.

 

Het verhaal:

Wat doe jij als er een moord in je schoenen geschoven wordt? De jonge vrouw Robin woont in het dorpje Grimsbergen. Op een dag wordt Robin gewond in het ziekenhuis opgenomen. Volgens de politie heeft Robin gedronken en heeft ze in haar dronken toestand haar buurjongetje doodgereden. Robin gelooft niets van dit verhaal, ze drinkt namelijk nooit alcohol, maar wat er dan wel is gebeurd weet Robin ook niet. Ondertussen probeert de dominee het verdeelde dorp samen te houden en rustig te houden. Langzaamaan komen er steeds meer geheimen aan het licht. Gelukkig zijn er nog mensen die Robin wel geloven en samen met hen gaat Robin op zoek naar de waarheid.

 

Conclusie: Joke Lanting heeft een enorm levendige en vlotte schrijfstijl en weet direct vanaf de eerste bladzijde een sfeer en beklemmend gevoel in het verhaal te brengen, die ze gedurende het verhaal goed vast weet te houden en tegen het einde zelfs weet te verhogen.


Het verhaal volgt Robin in het heden als in het verleden. Doordat je het verhaal op twee tijdslijnen volgt, bouw je gedurende het verhaal een goed en uitgediept beeld op van Robin. Robin heeft geen gemakkelijk leven en heeft gedurende haar leven ook al een hoop voor haar kiezen gehad. Doordat het verhaal switcht tussen het heden en het verleden, kom je er ook achter welke gebeurtenis in het verleden zorgt voor het probleem in het heden. Ik krijg gedurende het verhaal steeds meer bewondering voor de veerkrachtige en sterke persoonlijkheid die Robin is, die ondanks alle druk van buitenaf bij zichzelf kan blijven. Ook de andere personages zijn goed, verschillend en krachtig neergezet.


Het verhaal heeft een enorm originele, verrassende en sterke verhaallijn. Ik heb er echt bewondering voor hoe goed dit verhaal in elkaar zit en hoe Joke Lanting de verschillende lijnen, gebeurtenissen en standpunten van personages tot dit verhaal heeft weten te maken. Er zitten verrassende, heftige en aangrijpende wendingen in het verhaal waardoor het echt een pageturner is geworden die je niet weg kan leggen. Ik moest gewoon weten hoe de vork in de steel zat en heb hierdoor het boek dan ook in één keer uitgelezen.


In een ander licht, is een erg originele, heftige maar enorm goede thriller. Het verhaal zit enorm goed in elkaar. Joke Lanting schrijft heerlijk levendig en vlot, waardoor je compleet opgaat in deze pageturner. Het personage Robin heeft ze enorm goed uitgediept en neergezet. Het verhaal, dat bestaat uit meerdere tijdlijnen en gebeurtenissen, vormt samen een ijzersterk, maar ook heftig verhaal. Deze thriller is absoluut een must-read!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️


8 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page